Sosyal Medya

Genel

Erdoğan anketlerde eriyor

    Metropoll Araştırma şirketi tarafından yapılan Türkiye’nin Nabzı Ağustos ayı araştırmasına göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip…

Erdoğan anketlerde eriyor

 

 

Metropoll Araştırma şirketi tarafından yapılan Türkiye’nin Nabzı Ağustos ayı araştırmasına göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a görev onayı verenlerin oranı ağustos ayında bir önceki aya oranla yüzde 10.1 oranında düştü.

 

Erdoğan’ın Temmuz ayında yüzde 48,1 olan görev oranı yüzde 38’e geriledi. Erdoğan’a onay vermeyenlerin oranı ise bir önceki aya göre yüzde 47,5’dan yüzde 51,5’e yükseldi. Erdoğan’a önceki ay görev onayı veren MHP’li seçmen oranı yüzde 76,8 iken bu ay ise yüzde 54,5 oldu.

 

Anket detayları

 

MetroPOLL Araştırma’nın ağustos anketine göre “Genel olarak düşündüğünüzde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusuna verilen yanıtlar şöyle:

 

Evet, Onaylıyorum: Yüzde 38

 

Hayır, Onaylamıyorum: Yüzde 51,5

 

Fikrim yok/Cevap yok: Yüzde 10,5

 

Anket sonucu, Erdoğan’ın görev onayının temmuz ayına göre yüzde 9 gerilediğini ortaya koydu. Erdoğan’ın görev onayı AKP’li seçmenler arasında temmuzda yüzde 81,3 iken, ağustosta yüzde 76,3’e geriledi.

 

Metropoll GM Özer Sancar’a göre, Erdoğan’ın görev onayı geçmişte sadece bir ankette Ağustos düzeyine gerilemişti.

 

MHP tabanının yaklaşık yarısı artık Erdoğan’a destek vermiyor

Ankette en çok dikkat çeken sonuçlardan biriyse, AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakı’nı oluşturan MHP tabanının Erdoğan’a desteğini hızla geri çektiği sonucu oldu.

Buna göre son 1 ay içerisinde MHP’lilerin Erdoğan’a “görev onay desteği” yüzde 22.3 gibi büyük bir oranda düşüş göstererek 54.6’ya geriledi. Bu oran temmuz ayında yüzde 76.8 olarak ölçülmüştü.

 

Erdoğan’ı ‘desteklemeyen’ Saadet Partililerin oranı 2 kat arttı, yüzde 31’den 62’ye çıktı

 

“Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylamıyorum” diyenlerin oranı CHP’li seçmenler arasında temmuza göre ağustos ayında yüzde 91,7’den yüzde 90,5 inerken, bu oran HDP’li seçmenlerde yüzde 63,8’den yüzde 88,3’e yükseldi.

 

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı görevine olumsuz bakan İYİ Partili seçmenlerin oranı yüzde 77’den, 91,6’ya yükselirken, Saadet Partililerin oranı temmuzda yüzde 31,6 iken ağustosta yüzde 62,1’e yükseldi.

 

 

Kaynaklar:  Özer Sancar tweetleri, T24, Cumhuriyet, Euronews

 

Kılıçdaroğlu:  “Ormanın, suyun, denizdeki balığın siyaseti mi olur?”

 

Murat Kubilay: AKP’nin en soğuk kışı

 

AREA Ağustos anketinden çarpıcı sonuçlar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler