Sosyal Medya

Genel

1 Mayıs gerginliği: 3 ilde göz altılar sürüyor

Halkın hükümete kızgınlığı 1 Mayıs’ta en az 3 ilde meydanlara taştı. Çeşitli basın kaynaklarından sabahtan bu yana İstanbul, Ankara ve…

1 Mayıs gerginliği:  3 ilde  göz altılar sürüyor

Halkın hükümete kızgınlığı 1 Mayıs’ta en az 3 ilde meydanlara taştı. Çeşitli basın kaynaklarından sabahtan bu yana İstanbul, Ankara ve İzmir’de çok sayıda göz altı olduğunu öğreniyoruz.

 

Türkiye’de çok kaygı veren bir yönetim krizinin başgösterdiği bir döneme girdik. Rize’de İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılacak olan taş ocağına karşı mücadele eden köylülerden,  Kod 29’la işten çıkartılanlara, BÜ öğrencilerine, alkol satış yasağına direnen TEKEL bayilerine kadar küçük, fakat çok sayıda toplum  kesimleri ayakta. Taksim’deki olayların bir an önce yatışması ve demokratik gösteri hakkını kullanan tüm vatandaşlara  güvenlik güçlerinin saygılı davranmasını diliyoruz.  Çeşitli basın kaynaklarından edindiğimiz bilgileri okurlarımıza yansıtıyoruz:

 

Cumhuriyet

 

Taksim’de en az 10 kişinin, Mecidiyeköy’deki müdahalede de en az 50 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Gözaltına alınan kişilere sert müdahalede bulunurken, ters kelepçe uygulandığı da öğrenildi.

 

Emekçi Hareket Partisi İstanbul ve Ankara’da “İşsiz, aşsız, aşısız bırakan sermaye düzenini yıkacağız” diyerek 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele günü kapsamında eylem yaptı. İstanbul’da EHP Parti Sözcüsü Özge Akman ile birlikte Taksim’e çelenk bırakmak için yürüyen 20 EHP Üyesi gözaltına alındı. Ankara’da da Kızılay’a çıkmak için yürüyüşe geçen 7 EHP’li gözaltına alındı.

 

OdaTV.com

 

İstanbul’da 1 Mayıs için Taksim’e çıkmak isteyen üniversiteliler Osmanbey’de gözaltına alındı. Hrant Dink Caddesi boyu ellerinde “Kampüsten sokağa biz kazanacağız” yazılı pankart ile “Yaşasın üniversite dayanışması” sloganlarıyla yürüyen üniversiteliler Halaskargazi Caddesi üzerinde polis müdahale etti. 20’ye yakın üniversiteli gözaltına alındı.

 

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi’nden gözaltıların ardından ilk yapılan açıklamada yaklaşık 60 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

ÇHD İstanbul Şubesi’nden yapılan son açıklamada, “Son gözaltılar ile birlikte sayı yaklaşık 230 oldu.” denildi.

 

 

BirGün Gazetesi

 

1 Mayıs’ta çeşitli yollardan Taksim’e çıkmak isteyen, İTK, Emeğin Gücü, Gençlik Meclisleri üyeleri ve üniversite öğrencileri polis tarafından gözaltına alındı. Taksim’in ardından Ankara’da da Kızılay’a yürümek isteyenlere polis engel oldu. Çok sayıda eylemci gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, İstanbul’da 230 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

 

 

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, Devrimci Anarşizm Federasyonu (DAF) üyeleri, Ankara Kızılay’da 1 Mayıs’ı yürüyüşle kutlamak istedi. “Yaşasın 1 Mayıs” sloganlarıyla yürüyüşe başlayan gruba polis, koronavirüs tedbirlerini gerekçe göstererek, müdahale etti.

 

4 kişiyi gözaltına alan polis, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı genelgeyi de gerekçe göstererek görüntü almaya çalışanlara engel oldu.

 

İZMİR’DE 8 GÖZALTI

 

1 Mayıs eylemlilikleri İzmir’de devam ederken Çağdaş Hukukçular Derneği, Buca ilçesinde de 8 kişini daha darp edilerek ve ters kelepçe yapılarak gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltına alınanlar arasında Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Av. Özge Usanmaz’ın da olduğu kaydedildi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler