Sosyal Medya

Borsa

Phil Orlando: “Enflasyon Fed’in öngördüğünden daha kalıcı olabilir”

Şu sıralar, uzun süredir piyasaların boğası lakaplı Phil Orlando’yu endişelendiren bir risk var. Federated Hermes baş piyasa stratejistine göre enflasyon,…

Phil Orlando: “Enflasyon Fed’in öngördüğünden daha kalıcı olabilir”

Şu sıralar, uzun süredir piyasaların boğası lakaplı Phil Orlando’yu endişelendiren bir risk var.

Federated Hermes baş piyasa stratejistine göre enflasyon, Federal Rezerv’in öngördüğünden daha kalıcı olabilir. Orlando, enflasyonun Wall Street’i ürkütebileceği ve yatırımcıları çalkantılı yaz aylarına sürükleyebileceği konusunda uyarıyor.

Phil Orlando cuma günü katıldığı CNBC’nin “Trading Nation” programında “Enflasyon seviyeleri yükselmeye devam edecek ve bu bazı soruları gündeme getirecek. Asıl soru; Fed, FOMC toplantısında veya Jackson Hole’da bir politika ayarlaması yapacak mı?” dedi.

Orlando, son iki ayda işgücü maliyetlerinde önemli bir artışı, emtia maliyetlerini ve tüketicilerin artan harcama yapma isteklerini tetikte olmanın başlıca nedenleri olarak gösterdi.

“Enflasyon seviyeleri,Federal Rezerv’in beklediğinden biraz daha agresif bir seviyede yükseliyor” diyen Orlando’ya göre, Federal Rezerv ve Jerome Powell yaz sonuna kadar geçici enflasyon kampından çıkabilir ve beklenenden daha kısa sürede daralmaya yol açabilir.

Faiz oranlarının enflasyon nedeniyle yükselmesi ve hisse senetlerinin değerlemesi açısından iskonto oranını etkilemesi piyasa için potansiyel risktir” diye belirten Orlando, durumun bu yaz yatırımcılar arasında vergi belirsizliği yarattığını da ekledi.

Baş piyasa stratejisti, “Bütün bu konular bir şekilde bir araya gelecek ve… belki de bu Temmuz sonu-Ağustos başı gibi piyasaya bir uyanma çağrısı görevi görecek” dedi.

Yine de Temmuz ayına kadar Covid-19’a karşı sürü bağışıklığı öngören Orlando, hisse senetleri konusunda hala yapıcı düşünüyor. “İkinci çeyrekte GSYİH büyümesinin çok güçlü olacağını düşünüyoruz: %9,2 civarında. Ve kurumsal kazançlar ilk çeyrekte yaklaşık %48 artışla güçlü olsa da, ikinci çeyrekte kazançların yaklaşık %60 veya %70 artacağını düşünüyoruz. Yani, önümüzdeki rakamlar gayet iyi.”

Firmasının yönetimi altında 625 milyar dolarlık varlığa sahip olan Orlando, S&P 500’ün yılı yüksek bir notla kapatacağından ise emin. S&P 500 için yılsonu tahmini, Cuma günkü kapanıştan %6’lık bir kazançla 4500 seviyesinde.

 

Kaynak: cnbc.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler