Sosyal Medya

Ekonomi

Fitch, Türkiye’nin büyüme beklentisini yüzde 7,9’a yükseltti

Fitch Ratings Türkiye için bu yıl büyüme beklentisini yüksek baz etkisi ve ekonomik faaliyetlerde devam eden toparlanma nedeniyle yüzde 6,3’ten…

Fitch, Türkiye’nin büyüme beklentisini yüzde 7,9’a yükseltti

Fitch Ratings Türkiye için bu yıl büyüme beklentisini yüksek baz etkisi ve ekonomik faaliyetlerde devam eden toparlanma nedeniyle yüzde 6,3’ten yüzde 7,9’a yükseltti. Sene sonu TÜFE enflasyonu beklentisi yüzde 16,9.

Fitch Ratings ayrıca Türkiye’nin kredi notunu “BB-“, kredi notu görünümünü ise “durağan” olarak teyit etti.

Fitch Ratings’ten yapılan açıklamada, “Türkiye’nin notu yüksek finansman gereksinimlerini, jeopolitik riskler tarafında zayıf para politikasını yüksek enflasyonu ve düşük dış likiditeyi yansıtıyor. Durağan Görünüm ise enflasyona bağlı belirsizliği, merkez bankası bağımsızlığının olmamasını ve 2023’e kadar yapılacak genel seçimler öncesindeki istikrarın bozulma potansiyelini yansıtmaktadır” dedi. “Siyasi kaygılar, yükselen enflasyona rağmen (Temmuz’da yıllık yüze 18,95) merkez bankasının politika faizini artırma kabiliyetini sınırlandırıyor. Olumlu baz etkisi ve yavaşlayan iç talep nedeniyle enflasyonun 2021 sonunda yüzde 16,9’a gerilemesini bekliyoruz. İkincisi, kısmi olarak daha sıkı finansal koşullar, 2020 kredi teşvikinin aşamalı olarak kaldırılması ve bireysel kredi büyümesini hedefleyen tedbirlerin uygulamaya konulması nedeniyle kredi büyümesindeki belirgin yavaşlamadan kaynaklanacak” diye ekledi.

Fitch Ratings, 19 Şubat 2021 tarihli değerlendirmesinde Türkiye’nin kredi notunu ‘BB-‘ olarak teyit ederken, görünümünü ‘negatif’ten ‘durağan’a revize etmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler