Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fed: Piyasa katılımcılarının en büyük endişesi enflasyon ve sıkı para politikası

Fed dün yayınladığı finansal istikrar raporunda, daha yüksek enflasyon ve daha sıkı para politikasının COVID-19 salgınını geride bırakarak piyasa katılımcılarının…

Fed: Piyasa katılımcılarının en büyük endişesi enflasyon ve sıkı para politikası

Fed dün yayınladığı finansal istikrar raporunda, daha yüksek enflasyon ve daha sıkı para politikasının COVID-19 salgınını geride bırakarak piyasa katılımcılarının en önemli endişesi halinde geldi.

Fed raporunda ayrıca, stabilkoinlerin kullanımındaki büyüme ve sosyal medya aracılığı ile bireysel yatırımcılar arasında popülerlik kazanan hisse senetlerinin (meme hisseler) dikkat gösterilmeyi hak etiklerini ve finansal sistem için yeni tip potansiyel riskler yarattığını vurguladı.

Fed anketine katılan piyasa katılımcılarının yaklaşık yüzde 70’inin enflasyon ve daha sıkı Fed politikasının gelecek 12-18 ay için en önemli endişeleri olarak, aşıya dirençli COVID-19 varyantalarının ve Çin’deki potansiyel regülasyon değişikliklerinin önüne koydular.

“Maliye ve para politikasında genişlemenin, devam eden bir aşılama ile birlikte, güçlü bir ekonomik toparlanmayı desetkelmeye devam etti” ifadelerinin kullanıldığı raporda, “Yarattığı trajik insani acıya rağmen, Delta varyantı ABD finansal piyasaları üzerinde sınırlı bir etki bıraktı” denildi.

İşletmeler ve hanehalklarının kırılganlıklarının genel olarak azaldığını da tespit eden Fed, bunda düşük faiz oranlarının ve devletin destek programlarının etkili olduğunu vurguladı.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler