Sosyal Medya

Ekonomi

EPGİS Başkanı: “Akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda ciddi bir düşüş bekliyoruz”

EPGİS Başkanı Aktaş, dolarda yaşanan sert düşüşün akaryakıt fiyatlarını da etkileyeceğini belirterek “Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa…

EPGİS Başkanı: “Akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda ciddi bir düşüş bekliyoruz”

EPGİS Başkanı Aktaş, dolarda yaşanan sert düşüşün akaryakıt fiyatlarını da etkileyeceğini belirterek “Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz.” dedi.

Döviz kurlarındaki düşüşle birlikte akaryakıt fiyatlarında gerileme beklentisi ortaya çıktı. EPGİS Başkanı Fesih Aktaş dolardaki düşüşün akaryakıt fiyatlarına yansıyacağını söyledi ve “Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz.” dedi.

Bugün yürürlüğe girmesi beklenen akaryakıta olan zamlar dün gece iptal edilmişti. EPDK’dan yapılan açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına dün geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur” ifadeleri kaydedildi.

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler