Sosyal Medya

Borsa

Bankerler Çin ve gelişmekte olan piyasalara karşı uyarıyor

Gelişmekte olan piyasalarda genel olarak bir tedirginlik hakimken, Çin’in borçlu emlak sektöründeki piyasa oynaklığı ve belirsizlik, bankerleri varlıklar konusunda temkinli…

Bankerler Çin ve gelişmekte olan piyasalara karşı uyarıyor

Gelişmekte olan piyasalarda genel olarak bir tedirginlik hakimken, Çin’in borçlu emlak sektöründeki piyasa oynaklığı ve belirsizlik, bankerleri varlıklar konusunda temkinli davranmaya yönlendiriyor.

Credit Suisse küresel baş yatırım yetkilisi Michael Strobaek Reuters’ın yıllık Yatırım Görünümü Zirvesi’ne verdiği demeçte, “Gelişmekte olan piyasalar için ‘bekle ve gör’ yaklaşımını benimserdim” dedi. Ülkenin dev kurumsal borç sektöründeki sorunlara atıfta bulunarak, “Temerrüt tarafında ve politika tarafında neler olup bittiğini görmek için Çin’e günlük ve haftalık bazda bir yaklaşım sergilerdim. Yalnızca önemli fırsatlar görürsem, geri dönerim” dedi.

HSBC Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Global CIO’su Willem Sels, müşterilerin son dönemdeki dalgalanmalardan zarar görmesinden sonra müşterilerin gelişmekte olan piyasalara uzun vadeli bakmaları gerektiğini belirterek “Çin’e karşı tarafsız bir bakış açısına sahibiz, bu bakış açımızı çeşitlendirmeye ve Çin’e yatırım yapmak için güven kazanmaya çalışıyoruz. Kendimizi net olarak belirlenmiş hükümet politikalarına doğru yönelmek için uğraşıyoruz” dedi.

UBS Global Wealth Management CIO’su Mark Haefele, yatırımcıların hükümetin önemli destek gösterdiği yeşil teknoloji ve 5G ile ilgili alanlara girerek Çin’de hala kazançlı alanlar bulabileceğini söyledi.

 

 

finance.yahoo.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler