Sosyal Medya

Borsa

Miller Tabak/ Matt Maley:  S&P500’de düzeltme kaçınılmaz

    Türkiye’de pek bilinmeyen ama ABD’de hatırı sayılır meblağda fon yöneten Miller Tabak Varlık Yönetimi Stratejisti Matt Maley CNBC.com’a…

Miller Tabak/ Matt Maley:  S&P500’de düzeltme kaçınılmaz

 

 

Türkiye’de pek bilinmeyen ama ABD’de hatırı sayılır meblağda fon yöneten Miller Tabak Varlık Yönetimi Stratejisti Matt Maley CNBC.com’a verdiği röportajda S&P500’de kalın bir köpük oluştuğunu, yakında düzeltmenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

 

Maley, yatırımcılara S&P500’te pozisyonlarını korumaları, fakat bir miktar kar realizasyonunda bulunmalarını önerdi. Aynı röportajda yer alan Lido Advisors and CEO of Chantico Global Baş Stratejisti Gina Sanchez  yatırımcıları ürkütecek 2 önemli tetik noktasına dikkat çekti.

 

Maley’e göre, S&P500’de yer alan ve adı sık sık duyulan “meme” (sükseli) bazı hisseler %2.000 kadar prim yaptı. Bu primlerin şirketlerin geleceği veya ABD ekonomisinin seyriyle bağlantısı yok. SPACS adı verilen müşterilerden yatırım hedefi belirtmeden fon toplayan varlık yönetim şirketleri bu hisselerin başında geliyor.

Maley, 1999-2000 ve 2007-2008 çöküşlerine dikkat çekerken, kriz beklemese de, yatırımcıların davranış kalıplarında benzerlikler görüyor. Likidite o denli bol ki, fonlar şirket hakkında temel analiz yapmadan, sırf içinde bulunduğu işkolunun geleceği parlak diye alım yapıyor.

 

ABD’de beklentilerin çok altında kalan Ağustos tarım-dışı istihdam verisine rağmen, borsalarda ralli sürüyor. S&P500 F/K ölçümünde tarihinin en pahalı noktasına yetişti, yetişiyor.

 

Maley, yatırımcıların portföylerinde naktin payını yükseltip, olası bir %15-20 düzeltmede ucuzdan mala girmelerini öneriyor.

Gina Sanchez ise yatırımcıları hayal kırıklığına uğratacak 2 gelişmeyi anlattı. İlkin, ABD’de büyüme zirve yaptı ve buna paralel olarak şirket kar büyümesi de ivme yitirecek. Yatırımcılar önümüzdeki yıllarda kar artış hızı hiç yavaşlamayacak gibi fiyatlama yapıyor. ABD’de ilerleyen aylarda gelecek olumsuz veriler, balonu patlatabilir.

İkinci hayal kırıklığı ise Fed’den gelecek. Fed 2022 başında varlık alımlarını azaltarak piyasaya daha az dolar verecek. Dolar bolluğunda yüzmeye alışık fonlar için suyun çekilmesi şok yaratacak.

 

Artunç Kocabalkan & FÖŞ:  Eylül “Ayı Pazarına” giriş ayı

Barclays: ECB’nin varlık alım azaltımı büyük oranda fiyatlandı

 

BofA, ‘Covid durumunun kötüleşmesinde’ artan stagflasyon riskleri konusunda uyardı

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler