Sosyal Medya

Borsa

Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirme

Haftalık Gelişmeler -ABD istihdam piyasasından gelen olumlu veriler, FED’in faiz artırımı olasılığını artırırken; metaller üzerindeki volatiliteyi de yükseltiyor. -ABD’de enflasyon…

Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirme

Haftalık Gelişmeler
-ABD istihdam piyasasından gelen olumlu veriler, FED’in faiz artırımı olasılığını artırırken; metaller üzerindeki volatiliteyi de yükseltiyor.
-ABD’de enflasyon rakamlarının son yılların zirve seviyelerinde gerçekleşmesi, doların değerini artırırken; endüstriyel metal fiyatlarını olumsuz yönde etkilemektedir.
-Çin tarafından yapılan açıklamada, endüstriyel metal fiyatlarında son dönemlerde görülen yükselişlere dikkat çekilirken, sektörel bazda teşviklere vurgu yapıldı.
-Diğer taraftan, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmeleri ise endüstriyel metal fiyatlarının geleceği açısından önem arz etmeye devam etmektedir.
-Genel olarak, endüstriyel metal fiyatlarında geçtiğimiz hafta geri çekilmeler gözlenmiş ancak bu hareketler teknik indikatörler ile desteklenmemiştir.

LONDRA METAL BORSASI

HAFTALIK BÜLTENİ

Haftalık Stok Değişimleri
-Haftalık bazda stok değişimlerine bakıldığında, metaller arasında farklılıklar gözlenmektedir.
-Alüminyum stoklarında devam eden artışların bu hafta da güçlü bir şekilde devam ettiği gözlenmiştir.
-Bakır stoklarında, geçtiğimiz haftalardaki artışların aksine sert bir düşüş yaşanmış ve önümüzdeki günler için olası arz eksikliğini gündeme getirmiştir.
-Kurşun stoklarında bir aydır devam eden kademeli artışlar, bu hafta yerini hafif düşüşe bırakmıştır.
-Son olarak, çinko stoklarında sert bir düşüş gözlenmiş ve fiyatlar üzerindeki güçlü bir etkiye neden olmuştur.

Alüminyum
-Alüminyum fiyatlarında, tazelenen zirve seviyelerin ardından hafif geri çekilmeler yaşanmaktadır.
-Son günlerde görülen geri çekilmelerin; düşük volatilite ve hacimle gerçekleşmesi, önümüzdeki günlerde yukarı yönlü hareketin devamına işaret etmektedir.
-Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2620 ve $2680 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $2525 ve $2475 seviyeleri yakından izlenecektir.
-Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde olumlu havayı desteklerken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

TEKNİK BÜLTEN

Bakır
-Geçtiğimiz hafta, artan volatilite ile birlikte fiyatlarda geri çekilmeler gözlenmiştir.
-Teknik indikatörlerin negatif bölgeden pozitife geçme çabası ise, önümüzdeki günler için olumlu karşılanmaktadır.
-Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $9750 ve $10000 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $9400 ve $9200 seviyeleri yakından izlenecektir.
-Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında, MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Çinko
-Çinko fiyatlarında görülen yukarı yönlü hareketin, bir bant içerisinde devam ettiği gözlenmektedir.
-Yükseliş hareketinin gücünü koruyabilmesi için öncelikle $3100 psikolojik seviyesinin yukarı yönlü kırılması gerekmektedir.
-Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $3100 ve $3150 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $3040 ve $3000 seviyeleri yakından izlenecektir.
-Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Nikel
-Nikel fiyatlarında yaşanan yükseliş hareketi, yerini geçtiğimiz hafta boyunca sert satışlara bırakmıştır.
-Geçtiğimiz hafta boyunca aşağı yönlü harekette $18500 seviyesi güçlü bir direnç noktası olarak öne çıkmıştır.
-Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $19600 ve $19850 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $19250 ve $19000 seviyeleri yakından izlenecektir.
-Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Kalay
-Kalay fiyatlarında son haftalarda görülen dar bant hareketinin yukarı yönlü kırılması ile birlikte, fiyatlarda artış devam etmektedir.
-Özellikle, $35000 psikolojik seviyesinin yukarı yönlü kırılması; önümüzdeki günler için bir diğer önemli seviye olan $37500 seviyesini gündeme getirmektedir.
-Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $36000 ve $36500 seviyeleri öne çıkabilir; olası geri çekilmelerde ise $35000 ve $34500 seviyeleri gündeme gelecektir.
-Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde olmakla birlikte; MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Kurşun
-Kurşun fiyatlarında zirve seviyeler test edildikten sonra geri çekilmeler gözlenmektedir.
-Özellikle son günlerde stoklardaki artış eğilimi kısa vadede fiyatları olumsuz etkilemiş ve yeniden $2250 psikolojik seviyesini test etmiştir.
-Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2345 ve $2400 seviyeleri öne çıkmakta, olası geri çekilmelerde ise $2280 ve $2250 seviyeleri yakından izlenecektir.
-Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken, MACD indikatörü de negatif bölgede sinyal üretmektedir.

 

 

Kaynak: info Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler