Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım: Eylül ayı piyasa görünümü

Piyasalarda Son Durum   Küresel çapta devam eden ekonomik toparlanma ve güçlü gelen finansal sonuçlar ağustos ayında küresel hisse piyasalarını…

Gedik Yatırım: Eylül ayı piyasa görünümü

Piyasalarda Son Durum

 

Küresel çapta devam eden ekonomik toparlanma ve güçlü gelen finansal sonuçlar ağustos ayında küresel hisse piyasalarını desteklemeye devam etti. Bununla birlikte salgın endişeleri ve Fed cephesinde erken sıkılaşma korkuları zaman zaman risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Önümüzdeki süreçte ekonomik veri akışları, salgın kaynaklı gelişmeler ve dünya çapında gözlenen enflasyonist ortam ile merkez bankalarının söylemleri yakından izlenmeye ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir. Risk iştahındaki toparlanma ve yurt içinde de olumlu gelen finansalların katkısıyla yukarı yönlü bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi ağustos ayını %5,68’lik bir yükselişle 1.472,07 puandan tamamlarken, Dolar/TL kuru ise aşağı yönlü bir seyir izleyerek ayı %1,63 oranında düşüşle 8,3166 seviyesinden kapattı.

 

Yeni Ayda Piyasaları Bekleyenler

 

Yeni ayda ABD cephesinde enflasyon ve istihdam verileri yakından takip edilecektir. Son dönemde istihdam gözlenen iyileşmenin devam etmesi ve ABD ekonomisinin güçlü görünümünü sürdürmesi durumunda eylül sonuna doğru gerçekleşecek Fed toplantısında varlık azaltım sürecine ilişkin daha net yönlendirmeler görülebilir. Bu süreçte sadece ABD değil dünya genelinde artış kaydeden enflasyonist ortam da risk başlığı olarak önemini koruyor. Dünya genelinde artış kaydeden enflasyon rakamları geçici olarak yorumlansa da enflasyonun seyri yakından izlenecektir. Fed’in sıkılaştırma süreci ve mevcuttaki enflasyonist ortam risk unsurları olarak gündemde yer almaya devam ederken, bir diğer önemli risk unsuru da salgın kaynaklı gelişmeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Özetlemek gerekirse, korunan bol likidite ortamı, aşılama çalışmaları ve ekonomik toparlanma riski iştahı ve riskli varlıklar destekleyen temel katalizörler olurken, salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler ile Fed öncülüğündeki sıkılaşma adımları piyasaların gündemindeki risk unsurları olacaktır.

 

Aylık Hisse Önerileri

 

Bu ay teknik takibimizdeki hisseler: ASELS, SAHOL, TKFEN, TUPRS

 

 

 

ATA Portföy Yönetimi:  “Faizi azaltıp, hisse senedi ağırlığı arttırıyoruz.”

 

Ziraat Yatırım ‘Hisse Öneri Portföyü’nü Güncelledi…

 

Economist İllhan Döğüş:    Borsalar neden şişiyor?

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler