Sosyal Medya

Borsa

ATA Portföy Yönetimi:  “Faizi azaltıp, hisse senedi ağırlığı arttırıyoruz.”

    “2021 yılının Eylül ve Ekim aylarında önceki yılın aynı aylarının düşük baz etkisi sebebiyle enflasyonun yükselmesi ve reel…

ATA Portföy Yönetimi:  “Faizi azaltıp, hisse senedi ağırlığı arttırıyoruz.”

 

 

“2021 yılının Eylül ve Ekim aylarında önceki yılın aynı aylarının düşük baz etkisi sebebiyle enflasyonun yükselmesi ve reel faizin negatife dönüşmesini beklemekteyiz. Bu sebeple varlık dağılımımızda faiz ağırlığını %40’dan %30’a indiriyoruz.

Pandemi sonrası küresel ekonomik aktivitenin artması ve enflasyon artışına karşın Merkez Bankalarının sıkı para politikaları uygulamakta aceleci davranmamaları ihtimali ile küresel risk iştahının yükseldiğini gözlemliyoruz. Küresel düzeyde en yüksek yükseliş potansiyeline sahip hisse senedi piyasalarından biri olarak değerlendirdiğimiz Borsa İstanbul hisse senetleri ağırlığımızı %35’den %45’e çıkarıyoruz.

 

Küresel ticaretin yeniden hızlanması ve enflasyonist ekonomik şartlara karşı koruma olanağı sunması sebebiyle kıymetli maden, emtia ve enerji varlık sınıfına %15 pay ayırmaya devam ediyoruz. Toplam portföyümüz %75 TL, %25 döviz varlıklardan oluşmaktadır.”

 

Ali Gökçen

Strateji & Risk Yönetimi

 

 

Ziraat Yatırım ‘Hisse Öneri Portföyü’nü Güncelledi…

 

Economist İllhan Döğüş:    Borsalar neden şişiyor?

 

Murat Sağman: Bu hafta Büyüme ve Enflasyon verileri açıklanıyor

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler