Sosyal Medya

Borsa

Deutsche Bank Wall Street’te sert satış dalgası riski görüyor

Deutsche Bank AG’deki stratejistlere göre, yüksek hisse senedi değerlemeleri ve hızla ilerleyen kazanç döngüsü, hisse senetlerinin satılma riskini artırıyor.  …

Deutsche Bank Wall Street’te sert satış dalgası riski görüyor

Deutsche Bank AG’deki stratejistlere göre, yüksek hisse senedi değerlemeleri ve hızla ilerleyen kazanç döngüsü, hisse senetlerinin satılma riskini artırıyor.

 

Binky Chadha’nın da dahil olduğu ekip Perşembe günü yayınladıkları notta, yüksek değerlemelerin kendi başlarına büyük bir piyasa düzeltmesinin habercisi olmamasına karşın, kazanç döngüsü ilerledikçe düşüşlerin daha belirgin olduğunu yazdı. Bugüne benzer değerleme seviyelerinde, beş yıllık ileriye dönük getirilerin tarihsel olarak ortalama olarak biraz negatif olduğunu söylediler.

 

Stratejistler, “Değerleme düzeltmeleri her zaman piyasa geri çekilmelerini gerektirmez, ancak getirileri kısıtlar. Mevcut döngü çok hızlı ilerlerken, düzeltmenin zorlaşma riski artıyor.” ” dedi.

 

S&P 500 haftalardır aralıksız yükseldi, Ağustos ve Eylül aylarında rekor üstüne rekor kırdı ve bugüne kadar %20 arttı. ABD kıyaslaması, 10 yıllık ortalama olan 16.5 katına kıyasla, 12 aylık ileriye dönük kazançların 21 katı civarında işlem görüyor.

 

Deutsche stratejistleri, kazanımların devam etmeyebileceğini söyleyen Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Citigroup’daki meslektaşlarına katıldı. Deutsche ekibi, “Daha yüksek değerlemeler daha uzun vadede daha düşük getiri sağlar. Piyasanın bu toparlanmanın getirilerinin çoğunu öne çektiğine inanıyoruz” diye yazdı.

 

 

 

Kaynak: Bloomberg.com

Ceviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler