Sosyal Medya

Borsa

Borsa’da rüzgar terse döndü!

BIST 100 Endeksi bugün gün içinde %5,5 oranında yükselerek 2.407 puanla TL bazında rekor tazelemesinin ardından son saatte tüm kazançlarını sildi ve %5 oranında negatif tarafa geçti...

Borsa’da rüzgar terse döndü!

Son dönemde dolar kurundaki artışla birlikte sert yükseliş kaydeden Borsa İstanbul’da bugün tablo öğleden sonra terse döndü. Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi gün içinde yüzde 5,5 oranında artıya geçtikten sonra birden sert satışlarla eksiye geçti. Kayıplar yüzde 7’yi aşınca ikinci kez devre kesiciler çalıştı ve işlemlere ara verildi.

BİST 100 endeksinde gün içi yükseliş bir ara yüzde 6’ya yaklaştıktan sonra sert satışlarla endeks yüzde -5 kayıp durumuna geçti ve devre kesiciler çalıştı. VİOP’ta tavan seviye görülürken KAP, devre kesicileri uyguladı.

Borsa İstanbul ise yaptığı açıklamada “Saat 16:24:28 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 16:44’de tek fiyat emir toplama yapılacak ve 16:54’den itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

TradingView Grafiği

Borsada son saatte bankalarla beraber en çok BİST Finansallar, BİST Ulaştırma, BİST Odun, Kağıt & Baskı, BİST Leasing ve Faktöring ve BİST Metal Harici Mineral Ürünler endeksleri düşüş yaşadı.

İkinci devre kesicinin sona ermesinin ardından satışlar hızlandı ve  gün içinde gördüğü en yüksek seviyeden yüzde 14 değer kaybeden BIST-100, kapanışını yüzde 8.5 düşüşle 2.084 puandan yaptı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler