Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

API tarafından açıklanan petrol stokları ikinci haftasında da düşüş gösterdi

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanan verilere göre, petrol stokları beklentilerin aksine ikinci haftada da azalarak düşüş eğilimini sürdürdü.

API tarafından açıklanan petrol stokları ikinci haftasında da düşüş gösterdi

15 Mart ile sona eren bir haftalık dönemde ABD petrol stokları, önceki hafta kaydedilen 5 milyon 521 bin varillik düşüşün ardından 1 milyon 519 bin varil daha azaldı. Piyasalarda ise beklenti, 77 bin varil artış olacağı yönündeydi.

Enerji Bakanlığı (DoE) verilerine göre, Stratejik Petrol Rezervindeki (SPR) ham petrol stokları ise 0,7 milyon varil artış gösterdi ve stoklar söz konusu haftada 362,3 milyon varile ulaştı.

API’nin açıkladığı verilere göre, benzin stokları dördüncü haftada da düşüş gösterdi. Önceki üç haftada toplamda 9,8 milyon varil azalan stoklar, bu hafta 1 milyon 574 bin varil daha azaldı. EIA verilerine göre ise geçen hafta itibarıyla benzin stokları, yılın bu dönemindeki beş yıllık ortalamanın yaklaşık yüzde 3 altında seyrediyor.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Damıtılmış ürün stoklarında ise sekiz haftalık düşüş eğilimi sona erdi. Geçen hafta stoklar 512 bin varil arttı ve bu artışla birlikte damıtılmış ürün stokları, beş yıllık ortalamanın yaklaşık yüzde 7 altında kaldı.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Cushing bölgesinin petrol stoklarında ise artış yaşandı. Bir önceki hafta kaydedilen 998 bin varillik düşüşün ardından, bu hafta 325 bin varil artış görüldü.

Foreks’in haberine göre, ABD Enerji Bakanlığı’nın Enerji Bilgi İdaresi (EIA) tarafından bugün açıklanacak petrol stoklarında da düşüş bekleniyor. Wall Street Journal (WSJ) tarafından yapılan ankete göre, analistler 15 Mart ile sona eren haftada 1,54 milyon varil düşen petrol stoklarının, bu hafta 1,2 milyon varil daha azalacağını tahmin ediyor.

Anket sonuçlarına göre, benzin stoklarında 2,1 milyon varil, damıtılmış ürün stoklarında ise 1,2 milyon varil azalma bekleniyor. Ankette, DoE’nin açıklayacağı kapasite kullanım oranının ise yüzde 86,8’den yüzde 87,6’ya yükseleceği tahmin ediliyor. Bu arada DoE’nin stok verilerinin TSİ 17:30’da açıklanması bekleniyor.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler