Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD hükümeti çip üretimine 1,5 milyar dolar finansman sağlayacak

ABD hükümeti, ülkenin tedarik zinciri dayanıklılığını artırmak amacıyla çip üreticisi GlobalFoundries'e 1,5 milyar dolarlık finansman sağlama kararı aldı.

ABD hükümeti çip üretimine 1,5 milyar dolar finansman sağlayacak

ABD Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, CHIPS ve Bilim Yasası kapsamında çip şirketi GlobalFoundries ile anlaşma yapıldığı belirtildi. Bu anlaşma, çip üretimi konusundaki yerel tedarik zinciri dayanıklılığını güçlendirmeyi, yarı iletken üretiminde rekabet gücünü artırmayı ve ekonomik-ulusal güvenliği desteklemeyi amaçlıyor.

Bloomberg HT’nin haberine göre, yapılacak olan anlaşma kapsamında GlobalFoundries’e sağlanacak olan yaklaşık 1,5 milyar dolarlık finansman, yeni bir tesisin kurulması, kapasite artışı ve New York ile Vermont’taki mevcut tesislerin modernizasyonunu destekleyecek. Bu adım, ABD Başkanı Joe Biden’ın tedarik zincirlerini güçlendirme, iyi maaşlı işler yaratma ve ülkenin ekonomik ve ulusal güvenliğini geliştirme amacını taşıyan CHIPS ve Bilim Yasası çerçevesinde atılan üçüncü önemli adım olarak değerlendiriliyor.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Açıklamada, GlobalFoundries’in çiplerinin Amerikan halkının günlük uygulamalarını temel aldığı, Çin dışında bu ölçekte üretim kapasitesine sahip sadece dört şirket olduğu ve bu şirketler arasında yalnızca GlobalFoundries’in ABD merkezli olduğu vurgulanmıştır. Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte, gelecek 10 yıl içinde yaklaşık 1500 imalat istihdamı ve yaklaşık 9 bin inşaat işi yaratılması hedeflenmektedir.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yarı iletkenlerin modern teknolojinin beynini oluşturduğuna vurgu yaparak, Başkan Biden ile birlikte ülke ekonomisini büyütmeye ve Amerika’nın her yerinde fırsat yaratmaya yönelik taahhütlerini sürdüreceklerini belirtti.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler