Sosyal Medya

Genel

HSBC Holdings anketi: Seneye şirketlerin yüzde 40’ı tedarik zincirlerini gözden geçirecek

HSBC Holdings tarafından araştırma şirketi Toluna’ya yaptırılan ankete göre, şirketlerin yüzde 40’ından fazlası 2023’te tedarik zincirlerini gözden geçirme ihtiyacı duyacaklarını…

HSBC Holdings anketi: Seneye şirketlerin yüzde 40’ı tedarik zincirlerini gözden geçirecek

HSBC Holdings tarafından araştırma şirketi Toluna’ya yaptırılan ankete göre, şirketlerin yüzde 40’ından fazlası 2023’te tedarik zincirlerini gözden geçirme ihtiyacı duyacaklarını öngörüyorlar.

Ankete katılanların sadece yüzde 11’i tedarik zincirlerini dönüştürmelerinin 2023 için bir öncelik olmadığını belirtirken, yüzde 42’lik kesim bu dönüşümü yapmayı planladıklarını, yüzde 47’de yüksek faizler, enflasyon ve zayıf global ticaret nedeniyle bunun gelecekte bir aşamada öncelik olacağını vurguladılar.

Anket, 14 ülkede 28 Eylül-24 Ekim arasında 2170 orta ölçekli şirketin yöneticileri ile yapıldı.

Anket endişelerin tedarik zincirlerinin ötesinde olduğunu da gösterdi. Katılımcıların yüzde 51’i uluslararası ticaret ortamının gelecek yıl daha zorlu olmasını beklediklerini ifade ettiler.

Yöneticiler, gelecek yıl şirketleri için en büyük engel olarak yüzde 38 ile enflasyonu, yüzde 32 ile yüksek faizleri ve yüzed 27 ile belirsiz politik ortamı işaret ettiler.

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler