Sosyal Medya

Şirketler

Vodafone ve Microsoft stratejik işbirliğine gitti

Vodafone ve Microsoft, geniş bir yelpazeyi içeren stratejik bir işbirliğine adım attı.

Vodafone ve Microsoft  stratejik işbirliğine gitti

Vodafone ve Microsoft, geniş bir yelpazeyi içeren stratejik bir işbirliğine adım attı.

 

 

Yapay zeka, dijital ödemeler ve nesnelerin interneti gibi birçok alanda odaklanan bu işbirliği kapsamında, her iki şirket de 10 yıl içinde toplamda 1,5 milyar dolarlık bir yatırım yapma kararı aldı.

 

Avrupa ve Afrika’da 300 milyondan fazla işletme, kamu kuruluşu ve tüketiciye ölçeklendirilmiş dijital platformlar sunmayı amaçlayan bu stratejik ortaklık, şirketler arasında imzalanan bir anlaşma ile resmiyet kazandı.

 

Bu yeni işbirliği, Microsoft’un üretken yapay zeka teknolojilerini kullanarak Vodafone’un müşteri deneyimini kökten değiştirmeyi, özellikle Avrupa ve Afrika’daki KOBİ’ler olmak üzere işletmelere yönelik yenilikçi dijital ve finansman hizmetleri geliştirmeyi ve küresel veri merkezi bulut stratejilerini gözden geçirmeyi hedefliyor.

 

Vodafone, bu çerçevede, önümüzdeki 10 yıl içinde Microsoft ile birlikte geliştireceği bulut ve müşteri odaklı yapay zeka hizmetlerine 1,5 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

 

Microsoft ise, işbirliği kapsamında Vodafone’un sabit ve mobil bağlantı hizmetlerini kullanacak, böylece her iki şirket de güçlü bir sinerji yaratmayı amaçlıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler