Sosyal Medya

Reel Sektör

İş Enerji iki rüzgar santralini daha bünyesine ekliyor

Geçen yıl 38 şirkete birden ortak olarak enerjide önemli bir açılım yapan İş Bankası Grubu’na ait İş Enerji Yatırımları, iki…

İş Enerji iki rüzgar santralini daha bünyesine ekliyor

Geçen yıl 38 şirkete birden ortak olarak enerjide önemli bir açılım yapan İş Bankası Grubu’na ait İş Enerji Yatırımları, iki rüzgar santralini daha bünyesine katacak.

 

Türkiye’nin en büyük özel bankası olan İş Bankası, enerji işinde büyüyor. Geçen yıl önemli bir satın almaya imza atan İş Bankası Grubu, bu alandaki yatırımlarını İş Enerji Yatırımları A.Ş.’yle yönetiyor. Şu anda  halihazırda kurulu gücü 800 MW’ın üzerinde olan yenilenebilir enerji santrallerindeki hissedarlıkları bulunan İş Enerji Yatırımları, yeni bir satın almaya giriyor. İş Enerji Yatırımları, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Göktekin Enerji A.Ş. ile masaya oturdu. Anlaşma sağlanırsa İş Enerji Yatırımları, Göktekin Enerji bünyesindeki Metafor Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Knot Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ni devralacak.

2015 yılında Abdullah Göktekin tarafından kurulan Göktekin Enerji’ye ait Metafor’un Bingöl’de 12 adet rüzgar türbini var. Bu santralin kurulu gücü 49.7 MW. Diğer şirket olan Knot Enerji ise Ağrı’daki Yakağzı Rüzgar Santrali’ni yönetiyor. 8 adetlik rüzgar santralinin kurulu gücü ise 33.6 MW. Yani bir anlamda İş Enerji, yaklaşık 90 MW’lık iki projeyi üstlenmiş olacak.

İş Enerji Yatırımları, geçen yıl ocak ayında yaptıkları satın alma ile büyük bir adım atmış, Aldo Grubu’na ait 38 enerji şirketine birden ortak olmuştu. Aldo Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından yüzde 100 pay sahibi olacağı şekilde kurulacak Soli GES Anonim Şirketi’nin sermayesini temsil eden payların yüzde 50’sini İş Enerji Yatırımları A.Ş. bünyesine geçmişti. Bu şirketler arasında Kemal Helli GES Enerji, Meryem Meral Başar GES Enerji Üretim, Nazmi Kirazcı GES Enerji, Talha Kurt Akpınar GES Enerji, Denizli YCY Enerji Üretim, Domaniç Enerji Üretim, İnform Enerji, Sincan Enerji, Hitit Güneşi 3 Enerji, Menzelet Enerji Üretim öne çıkanlar. İş Enerji’nin ortaklık kurduğu şirketlerin tamamı HES, GES ve RES yani yenilenebilir enerji olan rüzgar, hidro ve güneşe dayalı çevreci kaynaklar.

 

 

 

 

Gökmen Mert KURAL

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler