Sosyal Medya

Genel

Gaz merkezi geliyor: Türkiye Avrupa’nın en büyük tedarikçisi olacak

Trakya’da kurulması planlanan doğalgaz merkezinin detaylarını görüşmek için BOTAŞ heyeti bu hafta St. Petersburg’a gidiyor. Türkiye, gaz merkezi ile Avrupa’nın…

Gaz merkezi geliyor: Türkiye Avrupa’nın en büyük tedarikçisi olacak

Trakya’da kurulması planlanan doğalgaz merkezinin detaylarını görüşmek için BOTAŞ heyeti bu hafta St. Petersburg’a gidiyor. Türkiye, gaz merkezi ile Avrupa’nın en büyük tedarikçisi olacak

Trakya bölgesine kurulması planlanan doğalgaz merkezi ile Türkiye, Avrupa’nın en büyük gaz tedarikçisi olmaya hazırlanıyor. Bu yıl Trakya’da kurulması planlanan doğalgaz merkezinin detaylarını görüşmek için BOTAŞ heyeti bu hafta St. Petersburg’a giderek, Gazprom yetkilileri ile görüşme gerçekleştirecek.

Bu Hafta Gerçekleşecek

Sabah’tan Barış Şimşek’in haberine göre, Kasım 2023’te gerçekleşen Türk-Rus Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 18. Dönem Toplantısı çerçevesinde Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın görüşmelerinde planlanan teknik ziyaret bu hafta gerçekleşecek. Görüşmede Novak, gaz merkezi konusunda Rus ve Türk şirketleri arasında yakın iş birliği bulunduğunu, Türk heyetinin St. Petersburg’a bir ziyaret planladığını, projenin uygulamasına ilişkin anlaşmaların yakın gelecekte sağlanacağını söylemişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daha önce Astana’da yaptıkları görüşmede Putin, “Doğalgaz tedarikinde Türkiye en güvenli güzergâh haline geldi. Avrupa’dan çok daha güvenli bir güzergâh haline geldi. Türkiye’de büyük bir ikmal merkezi kurabiliriz” önerisini gündeme getirmişti. Bu öneri Türkiye tarafından olumlu karşılanmıştı. Rusya tarafından bölgede bir Doğalgaz İkmal Merkezi kurulması halinde Rus gazı Avrupa’ya ve uzak coğrafyalara Türkiye üzerinden açılacak.

Türkiye, Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Üniteleri (FSRU), doğalgaz depoları ve gaz borsası ile de doğalgazda merkez ülke olma hedefi için bugüne kadar çok büyük yatırımlar yaptı. Trakya’da kurulacak doğalgaz merkezi ile Avrupa’nın en büyük gaz tedarikçisi olacak.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler