Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün başta bankacılık olmak üzere perakende, havacılık, demir-çelik, holding ve petro-kimya hisselerindeki alımlar endeksi yukarı taşıdı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %2,05 yükselerek 9915,6 seviyesinden kapanış yaptı. Bankacılık endeksindeki alımlarla güne pozitif başlangıç yapan endeksin gün boyu yukarı yönlü hareket içindeydi. Gücü 10 bin seviyesine kadar yetmese de endeks 9900 üzerinde kapanış yapmayı başardı.

Bugün başta bankacılık olmak üzere perakende, havacılık, demir-çelik, holding ve petro-kimya hisselerindeki alımlar endeksi yukarı taşıdı. BİST100 hisselerinden bugün 78 tanesi yükselirken 20 tanesi ise düştü. Endeksteki büyük hisselerin küçük hisselere kıyasla çok daha fazla yükseldiğini söyleyebiliriz.

Bugün bankacılık endeksi %3,38 yükselerek günün en fazla yükselen sektör endeksi oldu. Ulaştırma endeksi bugün %1,25 yükselirken holdingler endeksindeki yükseliş %1,95 oldu. Elektrik endeksi ise sadece %0,63 yükseldi.

Haftaya yükselişle başlayan BİST100 sonrasında gelen realizasyona rağmen 9600 seviyesinin altına gerilemedi. Dalgalı seyrini devam ettiren endeks haftanın son gününe kadar 9800 seviyesinin üzerinde de kalıcı olamamıştı. Bugünkü yükselişin endeksin 10 bin seviyesini deneme hamlesi olarak görüyoruz. BİST100 bu hafta hareket ettiği yaklaşık 310 puanlık bandın üst kısmına yakın haftayı tamamlamış oldu. Endeks bu haftayı %2,3 yükselişle bitirirken dolar bazında haftalık yükseliş ise %2,5 oldu.

Bankacılık endeksinde önceki haftalardaki olumlu seyir bu hafta dalgalanmaya bıraktı. Bu hafta bir geri bir ileri hareket eden bankacılık endeksi haftayı %0,7 düşüşle tamamladı. Bu haftanın yıldızı ise %5,6 yükselen ulaştırma endeksi oldu. %2,5 yükselen holdingler endeksi ile %2,2 yükselen elektrik endeksi ise bu hafta piyasa geneline paralel hareket etmiş oldular.

BİST100 bugünkü yükselişiyle nihayet tekrar 300 dolar seviyesinin üzerinde bir kapanış yapmış oldu. Endekste alımların devam etmesi durumunda 310 dolar seviyesine denk gelen 100 bin seviyesinin ilk etapta geçilmeye çalışılacağını düşünüyoruz. Tekrar satışlarla karşılaşmamız halinde ise 9800 seviyesi aşağıya kırılırsa endeksin 9600 destek seviyesinden tepki alımlarıyla karşılaşmasını bekleriz.

DXY dolar endeksi bu hafta yatay kalırken TL Dolar karşısında %0,2 değer kazandı. USD/TL bu akşam itibariyle 32,46 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler