Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Çin’de hizmet sektörü büyümeye devam ediyor

Çin’in hizmet faaliyetlerine ilişkin özel bir gösterge Ocak ayında, muhtemelen resmi tatillerin desteğiyle genişledi.   Caixin ve S&P Global tarafından…

Çin’de hizmet sektörü büyümeye devam ediyor

Çin’in hizmet faaliyetlerine ilişkin özel bir gösterge Ocak ayında, muhtemelen resmi tatillerin desteğiyle genişledi.

 

Caixin ve S&P Global tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Caixin hizmet satın alma yöneticileri endeksinin Aralık ayındaki 52,9 seviyesinden geçen ay 52,7’ye gerilediği belirtildi. Bu, ekonomistlerin 53 olan konsensüs tahmininin altında kaldı. Okumanın 50’nin üzerinde olması bir önceki aya göre genişlemeye işaret ediyor.

Caixin Insight Group Kıdemli Ekonomisti Wang Zhe, açıklamaya eşlik eden bir açıklamada, “İyileşen piyasa, bir önceki aya göre daha yavaş bir hızda olsa da, ticari üretim ve satışlarda büyümeye neden oldu” dedi.

Geçen hafta açıklanan resmi veriler imalat faaliyetlerinin dördüncü ay üst üste daraldığını, hizmet faaliyetlerinin ise son üç ayda ilk kez genişlediğini gösterdi. Yeni yıl resmi tatilinin yanı sıra yaklaşan Ay Yeni Yılı da muhtemelen turizm ve perakende faaliyetlerini canlandırdı.

Çin’in Covid’den çıkmasından bu yana tüketiciler mallardan ziyade seyahat gibi hizmetlere harcama yapmaya daha istekli oldu ve bazı ekonomistler bu eğilimin bu yıl da devam edeceğini düşünüyor.

Seyahatlerdeki toparlanma da ılımlı oldu – son büyük resmi tatil için, iç turizm ancak Ekim ayındaki Altın Hafta’da pandemi öncesi seviyeye ulaştı ve resmi tahminlerin altında kaldı.

 

 

 

 

Kaynak: Bloomberg

Çeviri: Cem çetingüç

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler