Sosyal Medya

Politika

Son anket gösterdi! CHP’de değişim ile gelen artış… İyi Parti’de kan kaybı sürüyor

BUPAR Araştırma Başkanı Erdal Akaltun, yerel seçimlere yönelik gerçekleştirdikleri ankete göre, İYİ Parti'nin oy oranının mevcut seviyesinin yarıya düştüğünü belirtti. Aynı ankette CHP'nin ise değişimle birlikte artış gösterdiğini ifade eden Akaltun, AKP'nin oy oranının yaklaşık olarak yüzde 33 civarında olduğunu paylaştı.

Son anket gösterdi! CHP’de değişim ile gelen artış… İyi Parti’de kan kaybı sürüyor

BUPAR Araştırma Başkanı Erdal Akaltun, yerel seçimlere yönelik gerçekleştirdikleri ankete göre, İYİ Parti’nin oy oranının mevcut seviyesinin yarıya düştüğünü belirtti.

Aynı ankette CHP’nin ise değişimle birlikte artış gösterdiğini ifade eden Akaltun, AKP’nin oy oranının yaklaşık olarak yüzde 33 civarında olduğunu paylaştı.

 

TELE1’e konuşan Akaltun, 10 ilde 3 bin 500 kişiyle yapılan ankete dayanan sonuçları aktardı. Akaltun, AKP’nin 2018’de elde ettiği oy oranının 42.6 olduğunu, ancak 2023’te bu oranın 35.6’ya düştüğünü belirtti. Araştırmaya göre AKP’nin oy oranının yüzde 33 civarında olacağını ifade etti.

 

CHP’nin oy oranındaki değişime de değinen Akaltun, CHP’nin oy oranının 22.6’dan yüzde 25’e çıktığını ve değişimle birlikte yüzde 27 seviyesine ulaştığını dile getirdi.

 

İYİ Parti’nin düşüşüne vurgu yapan Akaltun, İYİ Parti seçmeninin yaklaşık dörtte birini kaybettiğini ve muhalefet etmek amacıyla kurulan bir parti olarak, İYİ Parti’nin en iyi ihtimalle kendi oy oranının yarısını alabileceği kanaatinde olduklarını belirtti.

 

Akaltun, MHP seçmeninin daha stabil durduğunu ifade ederek, MHP’nin yerel iktidar beklentisi olmadığını ve adaylara göre karar vereceklerini söyledi. Ayrıca, Zafer Partisi ve Memleket Partisi’nin, CHP’ye destek vermeyi düşündüklerini ve Memleket Partisi seçmeninin büyük bir kısmının CHP’ye destek vereceğini öne sürdü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler