Sosyal Medya

Genel

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Hatay yanıtı: “Bu tür davranışlar toplumun vicdanına emanettir”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’daki sözlerine tepki gösterdi. “Tıbbın konusudur bu. Psikolojik olarak incelenmelidir” diyen İmamoğlu, “Dün…

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Hatay yanıtı: “Bu tür davranışlar toplumun vicdanına emanettir”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’daki sözlerine tepki gösterdi. “Tıbbın konusudur bu. Psikolojik olarak incelenmelidir” diyen İmamoğlu, “Dün yapılan konuşma görevin ihmalidir” ifadelerini kullandı.

 

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Yeni Otobüslerinin Tanıtımı Etkinliği’nde açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, konuşmasında  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’daki sözlerine tepki gösterdi.

“Bu hafta sonu Cumhurbaşkanı’nın Hatay’daki sözlerini dinlediniz mi? Sevgili vatandaşlarımız, gerçekten analize muhtaç ifadelerdir” diyen İmamoğlu, “Vicdanen analize muhtaçtır, hukuken analize muhtaçtır, psikolojik olarak analize muhtaçtır. İnsana dair böyle bir duygu olmaz, olamaz. Kendisini ve partisini tercih etmediği için, hem de depremzedelerin önünde, deprem bölgesinde 10 binlerce canın öldüğü ortamda yardım etmediğinin ifadesi bu. Başka bir ifade değil” ifadelerini kullandı.

“Tolumun vicdanına emanet”

“Ne için? Seçime 1 ay kaldı diye, 1,5 ay kaldı diye sözüm ona insanları korkutarak siyaset yapacak ve itiraf ettiği bu durumdan ötürü insanların oyuna talip olacak” diyen İmamoğlu, “Bu tür davranışlar bence siyasetin konusu değil, toplumun vicdanına emanettir.” dedi.

“Tıbbın konusudur”

“Ne olacak yani; Hataylı senden korkacak, koşa koşa sana oy mu verecek!” ifadesini kullanan İmamoğlu, “Tıbbın konusudur bu. Psikolojik olarak incelenmelidir. Bu ifadeler hafife alınacak ifadeler değildir” diye konuştu.

“Yapılan konuşma görevin ihmalidir”

“Bir ülkenin başına gelen bir insan, hepimiz ondan şunu bekleriz; toplumun her kesimine adalet dağıtan, toplumun her kesimine iyilikle konuşan, bir insanın dilinde kötülük olur mu!” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu nasıl bir anlayış ya! Efendi, hükmeden, hakim! Milletin efendi olduğunu öğrenecek bunlar 31 Mart’ta… Siz efendi değilsiniz. Dün yapılan konuşma görevin ihmalidir. Binlerce insanı çadır hayatına mahkum etmek, gerekli desteği vermemek bunun bu şekilde ifade biçimidir. Ne için? Oy için… Bu tehdidin karşılığını bu millet öyle bir verir ki… Bu milleti tehdidiniz karşılığı milyonlar olaracak göreceksiniz. Milletimiz demokrasi şamarı gibi yanıt verecek.”

İmamoğlu, etkinlikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘2019’da Millet İttifakı adayı olarak girmiştiniz. Şimdi farklı bir siyasi tablo var. Partiler kendi adaylarıyla giriyor, bu sizi siyaseten zorlayacak?’ sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Hayır, zaten o günde inandığımız şey toplumsal ittifaktı, İstanbul ittifakıydı. Ve o zaman da iki partinin ittifakı olmasına rağmen sahada oluşan başka katkılar da oldu biliyoruz. Ama kurumsal ittifaka rağmen ben İstanbul İttifakı çağrısı yapmıştım, iyi ki yapmışım. Çünkü gerçek olan ve kalıcı olan bu anlamdaki toplumsal ittifakı kurabilmektir. Bazen, hizmet için kurulur, bazen demokrasi için kurulur, bazen adalet için kurulur, bazen çocuklar için, kentler için kent dayanışması, kent uzlaşması için kurulur. O bakımdan biz şu anda daha güçlü bir şekilde İstanbul’un korunması, Kanal İstanbul gibi İstanbul’u tehdit eden birçok unsurun bu kente gelmemesi. Vahşi uygulamalarının olmaması adına büyük bir İstanbul dayanışması, büyük bir İstanbul ittifakının devam etmesini zaten çağrı olarak yapıyoruz” diye konuştu.

DEM Parti sorusu

‘9 Şubat’a kadar DEM Partiyle işbirliği kapıları açık mı?’ şeklindeki soruya ise İmamoğlu, “Biz siyasi partilerin hiçbirisiyle ilgili tek bir cümlem olmadı olmaz, teşekkür ederim” diyerek yanıtladı.

 

 

 

 

t24.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler