Sosyal Medya

Genel

İBB Başkan adayı Murat Kurum’dan seçim vaatleri

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere doğru gidilirken belediye başkan adayları, çalışmalarını hızlandırdı. İBB Başkan adayı Murat Kurum, ‘Sistem İstanbul’ başlığında…

İBB Başkan adayı Murat Kurum’dan seçim vaatleri

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere doğru gidilirken belediye başkan adayları, çalışmalarını hızlandırdı. İBB Başkan adayı Murat Kurum, ‘Sistem İstanbul’ başlığında 5 yıllık program duyurdu. Birçok vaadi sıralayan Kurum, kentsel dönüşüme ve ulaşım sorunlarına dikkat çekti.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde “Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu” tanıtım toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Seçim vaatleri ve projelerini açıklayan Kurum, “10 hedefi tek tek paylaşacağım. Sizlere uğraştıran değil, ulaştıran bir İstanbul vadediyoruz” dedi.

Kurum’un konuşmasından satır başları şöyle:

Sistem İstanbul

“İstanbul problemler yumağı haline geldi. Kentte büyük karmaşa ve kaos var. İstanbul çaresiz değildir Tüm sorunları bütüncül bir bakış açısıyla, insanı merkeze alan anlayışı hizmete sunuyoruz.

Bunun adı ‘Sistem İstanbul.’ İstanbul son 5 yılda ahengini kaybetti. Bu şehri yeniden dengeye kavuşturacak Sistem İstanbul’u açıklayacağız. İstanbullulara çilesiz, dertsiz bir sosyal yaşam sunacağız. Yeniden eşsiz, benzersiz bir İstanbul için çalışacağız.

İstanbul’da her bir vatandaşımız yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Trafik çilesi ömrümüzden 3,5 yıl alıyor. Hepimiz trafikte zaman enerji kaybediyoruz, yıpranıyoruz. Trafikte kaybettiğimiz vaktimizi, ailemizle, kendimize ayırmak istiyoruz.

İstanbul’da 2019’da yüzde 47 olan trafik yoğunluğu bugün yüzde 64’e yükselmiş durumda. Zirve saatlerde bu oran yüzde 90’ları aşıyor.

Raylı sistem payını 2029’da yüzde 37’ye çıkaracağız. Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya düşecek. Trafik çilesi, 10 yılın sonunda bir daha geri dönmemek üzere son bulacaktır.

Açtık dedikleri 40.7 km’lik metro hattının gerçekte 8 km’sini zor yapabildiler. Devam eden metro projelerini iptal ettiler. İptal etmek yetmezmiş gibi metro şantiyelerimize kamyon kamyon hafriyat döktüler.

Raylı hatlarımızı 650 km’ye çıkaracağız. 10 yıl sonra bu uzunluk bin 4 km’ye ulaşacak:

– Yenikapı-İncili-Sefaköy hattını tamamlayacağız,

– Sultanbeyli metrosunu biz tamamlayacağız,

– Sabiha Gökçen-Kurtköy arasındaki 6 km metro hattını da tamamlayacağız,

– Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü metro hattını 18 km yapacağız.

İki Tünel projesi gelecek

İstanbul’da iki yakaya iki tünel projesi yapıyoruz. İstanbul’un merkezi bölgelerindeki trafik sıkışıklığını gidereceğiz. İlk olarak Çayırbaşı-Ayazağa-Levazım ve Dolmabahçe’de 25.7 kilometrelik tünel projesini yapacağız. Dolmabahçe’den başlayıp Kilyos’ta son bulacak. Diğer projemiz Kağıthane-Büyükçekmece arasındaki tüneller zinciri olacak.

Ardından Yenisahra-Bostancı etabı olacak. Biz onların yaptığı gibi açtığımız tünellere hafriyat dökmeyeceğiz, çalışacağız.

Silivri Metrobüsü yapılacak

D-100 karayolunun trafik yoğunluğunu azaltacak Bayrampaşa- Büyükçekmece 50,9 km’lik tünel yapacağız. Sahil yoluna alternatif Harem Çekmeköy’e 23,8 km’lik tünel daha yapacağız. Göztepe-Çayırova arasına 30 km’lik yan yol.

Silivri’ye metrobüs geliyor. Bu da çok önemsediğimiz bir proje. Amacımız İstanbul’un her yerinde aynı hizmetleri götürmek. D100 karayolunu düzenleyecek metrobüs hattımızı Tüyap-Slivri hattına kadar uzatacağız. Bunu da çok kısa bir sürede hayata geçirmiş olacağız.

Konut Projeleri

Deprem terörle mücadele kadar önemlidir. İstanbulluların gündemi depremdir, deprem dönüşümüdür. Sizlere afete dirençli bir İstanbul teklif ediyoruz. Maalesef 1.5 milyon konut İstanbul’da deprem riski altında. 2019 yerel seçimlerinden önce deprem seferberliği ilan ediyoruz dediler. 5 yılda hazırlayacağız dendi.

Ne vaat verdiler, her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüşüm hedefi konuldu. 15 bin sosyal konutu süratle bitireceğiz vaadi verilmişti. Söz verilenin yüzde 5’i bile yapılmadı. Bu hızla giderlerse İstanbul’da dönüşümü 100 yılda bitirebilirler.

Bize güvenin. Biz, Kastamonu’daki, Rize’deki, Bartın’daki sellerde, Antalya, Muğla’daki yangınlarda, Elazığ’da, Malatya’daki, İzmir’deki depremlerde 46 bin konutu nasıl bitirdiysek, asrın felaketinde 11 ilimizde 3 ayda 180 bin konutun inşasına nasıl başladıysak, 1 Nisan sabahı da İstanbul’un kaybettiği yılları telafi edeceğiz.

İstanbul’da 5 yılda 650 bin konut inşa edeceğiz. Yatay mimari esas alınacak, İstanbul’da riskli yapı kalmayacak.

Taksi Sorunu

Taksi sorununu tamamen çözeceğiz ve öncelikle doğrudan sistem kurarak. Tüm sistemleri merkezi taksi çatısı altında birleştireceğiz. Burada yapılması gereken düzenlemelerle bu çalışmaları yaparak, taksi sayısında eksiklikler varsa ihaleler yaparak şehrimizdeki taksi sayısını artıracağız. Etkili denetim, eğitim, ceza, ödül uygulamalarını da hayata geçireceğiz. Orada vatandaşlarımızın arzuladığı hizmetleri bir an önce İstanbullularımıza kazandıracağız.

Ulaşım İndirimi

Onlar söz verdi yapmadı. 1 Nisan sabahı gençlerimize ulaşımda yüzde 40 indirim yapacağız. Hiçbir gencimiz anne-baba-kardeş hasreti çekmeyecek. Memlekete giden öğrencilerin yılda 2 defa olmak üzere Büyükşehir olarak biz karşılayacağız.

Doğalgaz Desteği

Öğrenci evlerine 25 metreküp doğalgaz desteği vererek yanlarında olacağız. Bu şehir endişe değil mutluluk verecek. İlk defa evlenecek genç kardeşlerimize 50 bin TL beyaz eşya yardımı yaparak yanlarında olacağız. Gençlerimizin istihdama katkı sunmasını istiyoruz.

Emekliye Destek

Emeklilerimize müjdemizi veriyoruz. İhtiyaç sahibi emekliler için her ay İstanbulkartlarına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız. Emeklilerimizin her anında hep yanlarında olacağız.

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler