Sosyal Medya

Genel

Erdoğan: “İstanbul’u 5 yıl daha aynı akıbete bırakamayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sandık Yönetim Kurulu İftarı’ programında 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Sandığın kazası 5 yılda bir olabiliyor.…

Erdoğan: “İstanbul’u 5 yıl daha aynı akıbete bırakamayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sandık Yönetim Kurulu İftarı’ programında 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Sandığın kazası 5 yılda bir olabiliyor. İstanbul’un 5 yılı kaybolup gitti. İstanbul’u bir 5 yıl daha aynı akıbete bırakamayız.” diyen Erdoğan, “Seçim sahada kazanılır sandıkta tecil edilir. Asıl vazife pazar günü sizi bekliyor. Sandıklara sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Sandık Yönetim Kurulu İftarı’ programında açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin konuşan Erdoğan, “Sandığın kazası 5 yılda bir olabiliyor. İstanbul’un 5 yılı kaybolup gitti. İstanbul’u bir 5 yıl daha aynı akıbete bırakamayız.” dedi. Erdoğan, “Seçim sahada kazanılır sandıkta tecil edilir. Asıl vazife pazar günü sizi bekliyor. Sandıklara sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Pek çok kirli pazarlığın yapıldığına şahit olduk. CHP’nin adayı bu oyunların bu tezgahların peşinde. Benim halkım bu seçimde Ekrem Efendi’ye böyle bir yol göstermeyecek. Allah’ın izniyle biz muradımıza ereceğiz.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Ramazan-ı Şerif’in Kadir gecesine yaklaşıyoruz. Bir rivayete göre bu ay Kur-an ayıdır, bir rivayete göre Ramazan-ı Şerif’tir. Biz hepsini yaşıyoruz. Pazar günü yapılacak seçimlere Beyoğlu bir başka heyecanla hazırlanıyor. İnanıyorum ki sandıklarda kuş uçurtmayacaksınız. Biz sandık kurullarındayken böyle sorumluluk üstlendirdik. Hacı Hüsrev hikayemiz vardır. 89’da yaşandı. Hacı Hüsrev’de 10-15 oy alırken o seçimde Hacı Hüsrev’de 700 küsür oy aldık. Sandık kurulu üyesi kardeşlerim, Kasımpaşa’nın amigoları… Hepsi burada malum. Dünyanın dört bir yanında zulüm gören tüm kardeşlerimiz için de dua ediyoruz. Yetime öksüze mazluma başı dara düşen herkese sahip çıkacağız. Vefat haberini aldığımız Osman Karaaslan kardeşime bir kez daha rahmet diliyorum. Her zaman şükranla yad edeceğiz.

Biz de 70 yılı aşan hayatımızda yarım asrı bulan siyaset hayatımızda dua almak için çalıştık. Hep bu gaye için çaba sarf ettik. Her seçimi geçmişte yaptıklarımızın hesabı verme, gelecekte yapacaklarımızın ruhsatını alma olarak gördük. Geçmişte milletten alamadıkları yetkiyi darbe yoluyla almaya çalışanlar vardı. Beyoğlu Belediye Başkanı olduğum zaman oyuna geldim. Bundan dolayı 1 hafta hapiste yaşadım. Bıraksak her iki zihniyet hemen başını kaldıracak. Sandığı çok sıkı tuttuğumuz için kimse başka yollara tevessül edemiyor. Pek çok kirli pazarlığın yapıldığına şahit olduk. CHP’nin adayı bu oyunların bu tezgahların peşinde. Benim halkım bu seçimde Ekrem Efendi’ye böyle bir yol göstermeyecek. Allah’ın izniyle biz muradımıza ereceğiz.

Kimi partiler seçmenlerinin oylarını işportaya çıkardılar. Bavul bavul euroları kimse izah edemez. Bu seçimde İstanbul’da şehrin geleceğiyle ilgili olmayan bir oyun oynanıyor. Yarası yalan yarısı yanlış bilgilerle yürüttükleri kampanyanın arkası bir hayli karanlıktır. Zübük siyasetini horlatanların niyeti bugün İstanbul yarın da tüm ülkeyi yağmalamaktır. Allah’tan tek ayak üzerinde 40 yalan söyleyenlerden bizi korumasını temenni istiyorum.

Seçim sahada kazanılır sandıkta tecil edilir. Sizler bugüne kadar adaylarımız ve teşkilatlarımızla beraber canla başla sahada çalıştınız. Asıl vazife pazar günü sizi bekliyor. Sandıklara sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. İşi hiç olmadığı kadarıyla sıkı tutmamız gerekiyor. Kimsenin oyunda gözümüz yok ama bize verilen oyu da zahiy edemeyiz. Her şeyi adım adım izleyeceğiz. Bina görevlisiyle kat görevlisiyle sandık müşahidiyle biran bile vazifemizi terk etmeyeceğiz. Yerimizi yedek bir görevli gelmeden ne olursa olsun bulunduğumuz yerden ayrılmayacağız. Sandık görevlilerimizin kaynağı teşkilatımız olmayan hiçbir bilgiye riayet etmemeleri gerekiyor. Son söz olarak şunu söylemiyorum. Sandığın kazası 5 yılda bir olabiliyor. İstanbul’un 5 yılı kaybolup gitti. İstanbul’u bir 5 yıl daha aynı akıbete bırakamayız. Şehrimizi hangi zihniyetin yöneteceğini belirleneceği 31 Mart seçimin şimdiden hayırlara vesile diliyorum.

 

 

 

 

karar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler