Sosyal Medya

Gündem

Ekrem İmamoğlu’ndan İstanbul anketi: Kurum geride, fark son hafta artar

Gazeteci Aytunç Erkin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya ofisinden aldığı anket sonuçlarını paylaştı ve, "2.9 puan öndeyiz. Ekrem İmamoğlu yüzde 43.1, Murat Kurum yüzde 40.2, Meral Danış Beştaş yüzde 4, Buğra Kavuncu 3.5 alıyor" bilgisini verdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan İstanbul anketi: Kurum geride, fark son hafta artar

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, 31 Mart 2024’te düzenlenecek yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya ofisinden aldığı anketin sonuçlarını paylaştı.

“İmamoğlu’nun 2,9 puan önde olduğu” bilgisine atıfta bulunan Erkin, kendisine şu verilerin aktarıldığını söyledi: “Ekrem İmamoğlu yüzde 43,1, Murat Kurum yüzde 40,2, Meral Danış Beştaş yüzde 4, Buğra Kavuncu ise 3,5 alıyor. Bu farkın seçimin son haftasında artması bekleniyor. Birkaç şirketin ortak sonuçları da Metropoll dahil böyle.”

Gazeteci, benzer sonuçlu anketlerin iktidar partisinin de elinde olabileceğini dile getirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahaya indiğini ve İmamoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulunmaya başladığını belirtti. Ayrıca, Murat Kurum’un da dahil olduğu kişilerin “İmamoğlu-Kandil ilişkisi” üzerinden açıklamalar yaptığına dikkat çekti. DEM kaynaklarının ise “Başak Demirtaş’tan sonra çıkarılabilecek en iyi adayı seçtiklerini, Meral Danış Beştaş’ın en kuvvetli aday olduğunu ve ‘tavşan aday’ değerlendirmesinin doğru olmadığını” ifade ettiğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler