Sosyal Medya

Ekonomi

“Çalışma hayatındaki kanunların yeniden düzenlenmesi” toplantılarında işçi ve işveren temsilciler yok, Saray danışmanı ve hükümet var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Ocak’ta yaptığı açıklamaya göre Mehmet Uçum başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu tarafından yapılacak bir çalışma ile “çalışma…

“Çalışma hayatındaki kanunların yeniden düzenlenmesi” toplantılarında işçi ve işveren temsilciler yok, Saray danışmanı ve hükümet var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Ocak’ta yaptığı açıklamaya göre Mehmet Uçum başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu tarafından yapılacak bir çalışma ile “çalışma hayatındaki kanunların yeniden düzenleneceği” haberini vermişti.

5 yıllık aranın ardından 20 Ekim 2023’te Üçlü Danışma Kurulu toplantısında çalışma hayatındaki düzenlemeler için ortak komiteler kurulması kararı alınmıştı. 10 Ocak’taysa işçi, işveren ve hükümet tarafının temsilcilerinin anlaştığı ilk teknik komite çalışması yapıldı.

Ardından Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Mehmet Uçum’un, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın ve bürokratlarının katılımıyla bir toplantı düzenlediği ilan edildi.

AA’nın haberine göre Mehmet Uçum, iş kanunlarında yapılacak düzenlemenin yürütme içinde yapıldıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını belirterek şunları kaydetti:

“Bu çalışma, yürütme içinde bir hazırlık çalışmasıdır. Yürütme içindeki bu çalışmalar tekamül ettikten sonra konu kamuoyuna ve TBMM’nin takdirine sunulacak. Çalışma hayatına ilişkin çok önemli bir reform hedefine yönelik bir süreç başlamaktadır.”

Çalıştaylar yapılmış

Mehmet Uçum, iş kanunlarının düzenlenmesi için 2019’dan bu yana çalıştıklarını söyleyerek, “Nihayetinde 14 çalıştay, 10 çalışma grubu toplantısı yapıldı, bu çalışmalarla oluşan birikim sonucu bir politika belgesi oluşturuldu. Politika belgesinin amacı mevzuat dağınıklığının giderilmesi, güncellenmesi ve yenilenmesi ile bir iş koduna ulaşılması olarak belirlendi” diye konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da toplantıda yaptığı açıklamada, çalışma hayatını düzenleyen kanunların içinde birbiriyle çelişen unsurlar olduğu görüşünü belirterek bakanlık olarak çalışmaya her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da çalışma hayatını yeniden düzenlemeyi arzu ettiklerini belirterek, tüm ekibiyle sürece katkı vereceklerini açıkladı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler