Sosyal Medya

Genel

AKP – İYİ Parti ittifakı bugün gerçekleşti

İYİ Parti, Bilecik İl Meclis Başkanlığı seçimlerinde AKP ile ittifak yaparak birbirlerine destek verdiler. Seçim sonucunda Belediye Başkanlığı seçimini CHP’nin…

AKP – İYİ Parti ittifakı bugün gerçekleşti

İYİ Parti, Bilecik İl Meclis Başkanlığı seçimlerinde AKP ile ittifak yaparak birbirlerine destek verdiler. Seçim sonucunda Belediye Başkanlığı seçimini CHP’nin kazanmasına karşın Meclis Başkanı AKP’li Ramazan Kurtulmuş oldu.

 

Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığı seçimleri, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde CHP’nin 10, AKP’nin 8, MHP ve İYİ Parti’nin ise 2’şer il genel meclis üyesi çıkardığı bir ortamda gerçekleşti. İlk turda CHP’nin adayı İsmail Hakkı Elmas 10, AKP’nin adayı Ramazan Kurtulmuş ise 11 oy aldı. İkinci turda da benzer sonuçlar elde edilirken, AKP’nin adayı Bilecik İl Genel Meclis Başkanı olarak seçildi.

AKP, MHP ve İYİ Parti’nin desteğine karşın İl Encümen Üyeliğine aday çıkarmazken, CHP, MHP ve İYİ Parti aday önerilerinde bulundular. İl Encümeni seçiminde ise İYİ Partili Orhan Uğur ve Ömer Çoban ile MHP’li İsmail Yağar seçildi.

Ayrıca, Meclis 1. Başkanvekili seçiminde İYİ Parti grubu Orhan Uğur’u aday gösterirken, CHP Nurcan Özçakır’ı aday gösterdi. İYİ Partili Orhan Uğur, 12 oy alarak Meclis 1. Başkanvekili oldu.

 

 

 

halktv.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler