Sosyal Medya

Piyasa

Piyasalara geçtiğimiz hafta kakao fiyatları damga vurdu

Geçen hafta küresel piyasalarda kakao fiyatlarındaki hızlı yükseliş dikkat çekerken, iç piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz artışı kararının özetleri takip edildi. Ayrıca, 2023 yılında işsizlik oranının TÜİK verilerine göre 1 puan azalarak yüzde 9,4 seviyesine gerilediği bildirildi. Genç nüfusta işsizlik oranı ise bir önceki yıla göre 2 puan azalarak yüzde 17,4 oldu.

Piyasalara geçtiğimiz hafta kakao fiyatları damga vurdu

Kakao fiyatlarındaki yükseliş ivmesi devam ederken, son günlerin en dikkat çeken emtiası olan kakao fiyatları, 10 bin doları aşarak bakırdan daha pahalı hale geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, gelişmekte olan ülkeler için 2024 yılı toplam büyüme tahminini yüzde 4,2’ye yükseltirken, Türkiye için olan tahminini yüzde 3’e çıkardı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası’na işlenmiş altın ithalatı kotası tahsis edildiğini duyurdu.

TCMB’nin 500 baz puanlık faiz artışı kararı alındığı Para Politikası Kurulu toplantısının özetleri yayımlandı.

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye’de seçim sonuçlarından bağımsız olarak hem parasal hem de mali politikanın devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Kur korumalı mevduatlardaki düşüş ivmesinin 22 Mart haftasında durma noktasına geldiği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler