Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %1,77 yükselişle 9693 seviyesinden kapanış yaptı. Endeks, jeopolitik riskleri artırıcı haber akışı ile birlikte güne satıcılı başladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %1,77 yükselişle 9693 seviyesinden kapanış yaptı. Jeopolitik riskleri artırıcı haber akışı ile birlikte güne satıcılı başlayan endeks haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra kredi notunda artış olacağı haberleriyle birlikte hızla yükselişe geçti.

Başta bankacılık ve holding hisselerindeki alımlar endeksi yukarı taşıdı. Havacılık, petro-kimya ve perakende hisselerindeki alışlar da endeksin bugünkü yükselişinde etkili oldu. BİST100 hisselerinden bugün 80 tanesi yükselirken 20 tanesi ise düştü. Endeksteki büyük hisselerin küçük hisselere kıyasla çok daha fazla yükseldiğini söyleyebiliriz.

Bugün bankacılık endeksi %5,08 yükselerek günün en fazla yükselen sektör endeksi oldu. Günün tek düşen sektör endeksi ise %0,46 gerileyen perakende endeksi oldu. Ulaştırma endeksi %1,76 yükselirken holdingler endeksindeki yükseliş %1,45 oldu.

Bayram öncesi hızlı yükselişin ardından BİST100 bu haftayı artan jeopolitik risklerin gölgesinde genelde düşüşlerle geçirdi. Hafta ortasında yükseliş çabası bu trendi kıramadı. Ancak bugün öğleden sonra not artışı ile ilgili haber beklentisi sonrasında başta banka hisselerindeki alımlar endeksin yönünü yukarıya çevirmesini sağladı. BİST100 bu hafta yaklaşık 430 puanlık bir bant içinde hareket etmiş oldu. Endeks %1,2 yükselişle haftayı tamamlarken dolar bazında düşüş ise %2,3 oldu.

Bankacılık endeksi olumlu seyrini bu hafta da devam ettirdi. Bu hafta bankacılık endeksi %4 yükselirken elektrik endeksi ise %1,9 yükseldi. Diğer yandan, ulaştırma endeksi %1,7 gerilerken holding endeksi %1,2 düşerek endekse paralel hareket etmiş oldu.

BİST100 bugün dolar cinsi 50 günlük hareketli ortalamasından dönerek yönünü yukarıya çevirmiş oldu. Takip ettiğimiz önemli destek seviyesi 9400 seviyesinin aşağı kırılmaması, gelen alımlarla endeksin 9600 direnç seviyesinin de üzerinde kapanış yapması olumlu. Endekste alımların devam etmesi durumunda 9800 direnç seviyesinin test edilmesini bekleriz. BİST’te tekrar satışlarla karşılaşmamız halinde ise 9600 seviyesinin altında dolar cinsi 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 9400 seviyesini önemli destek seviyesi olarak takip edeceğiz.

DXY dolar endeksi bu hafta yataya yakın %0,1 yükselirken TL ise Dolar karşısında %0,7 değer kaybetti. USD/TL bu akşam itibariyle 32,59 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler