Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün başta elektrik hisselerindeki alışlar olmak üzere petro-kimya ve havacılık hisselerindeki yükselişler endeksi yukarıya itti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,43 daha yükselerek 9756,6 seviyesinden kapanış yaptı. Güne yükselişle başlayan endeks dar bir aralıkta hareket etse de yükseldiği seviyelerde kalmayı başardı.

Bugün başta elektrik hisselerindeki alışlar olmak üzere petro-kimya ve havacılık hisselerindeki yükselişler endeksi yukarıya itti. Ayrıca bankacılık, gıda-içecek ve demir-çelik hisselerindeki alımlar da güçlüydü. BİST100 hisselerinden bugün 91 tanesi yükselirken sadece 8 tanesi geriledi. Endeksteki büyük hisselere kıyasla küçük hisselerdeki performans çok daha yüksekti. BİST30 endeksindeki yükseliş %0,5’te kaldı.

Bugün mali endeks genel piyasanın gerisinde kalırken sınai endeks %3’e yakın yükseliş kaydetti. Bugün tüm sektör endekslerinde yükselişler vardı. Bankacılık endeksi bugün %0,84 yükselirken holdingler endeksi sadece %0,25 yükselerek günün en az yükselen sektör endeksi oldu. Ulaştırma endeksi %1,5 yükselirken elektrik endeksindeki yükseliş %3,79 oldu. Gıda ve içecek endeksi ise %4,83 yükseldi.

Endekste alımların devam etmesi durumunda 9800 seviyesinin aşılmasını ve 10000 seviyesinin denenmesini bekleriz. Endekste tekrar satışlarla karşılaşmamız halinde ise 9600 ve  9400 seviyeleri önemli destekler olarak öne çıkacaktır.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,1 aşağıda 32 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler