Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa tarihi rekorunu tazeledi. BİST100 bugün %5,37 yükselerek 9618,8 seviyesinden kapandı. Endeks haftanın son gününe alımlarla başladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa tarihi rekorunu tazeledi. BİST100 bugün %5,37 yükselerek 9618,8 seviyesinden kapandı. Endeks haftanın son gününe alımlarla başladı, ve yükselişini gün boyunca sürdürdü. Özellikle seansın son saatlerinde hızlanan alımlarla endeks kapanışta tarihi rekorunu kırdı.

Bugün bankacılık ve havacılık hisseleri başta olmak üzere holding, perakende, petro-kimya ve elektrik hisselerindeki güçlü alımlar endeksin yükselişinde önemli katkı yaptılar. Bugünkü yükselişe endeksteki tüm hisseler katıldı.

Bugün tüm sektör endekslerinde yükselişler vardı. Bankacılık endeksi %4,47 yükselirken holdingler endeksi %5,43 yükseldi. Ulaştırma endeksindeki yükseliş %6,1 olurken elektrik endeksi %4,84 yükseldi.

BİST100 haftaya yükselişle başlasa da haftanın ilk yarısında oldukça dalgalı bir seyir izledi. Ancak haftanın ikinci yarısında 9000 seviyesinin üzerinde hızla yükselen bir endeks izledik. Dolayısıyla, endeks bu hafta yaklaşık 715 puanlık bir bant içinde yukarı yönlü hareket etmiş oldu. BİST100 %5,2 yükselişle haftayı tamamlarken endeksin dolar bazında haftalık yükselişi ise %6,6 oldu.

Geçen hafta olduğu gibi bu haftanın da yıldızı %13,5 yükselen bankacılık endeksi oldu. Holding endeksi de bu hafta %5,8 yükselerek piyasanın önüne geçti. Bu hafta %3,2 yükselen ulaştırma endeksi piyasanın gerisinde kalırken elektrik endeksi %1,7 gerileyerek oldukça kötü performans göstermiş oldu.
BİST100 bugün 300 dolar seviyesinin üzerinde bir kapanış yaptı. Endekste alımların devam etmesi durumunda 9800 seviyesini bir üst direnç olarak takip edeceğiz. Endekste tekrar satışlarla karşılaşmamız halinde ise 9400 ve  9200 seviyeleri önemli destekler olarak öne çıkacak.

DXY dolar endeksi bu hafta %0,2 gerilerken TL ise Dolara karşı %1,3 değer kazandı. USD/TL bu akşam itibariyle 31,98 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler