Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Sabah güçlü alımlarla başlayan endeks 9000 seviyesinin üzerinde kalmakta bir süre zorlandı. Ancak öğleden sonra gelen alımlarla yükselişini sürdürdü...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %3,1 yükselişle 9079,9 seviyesinden günü tamamladı. Sabah güçlü alımlarla başlayan endeks 9000 seviyesinin üzerinde kalmakta bir süre zorlandı. Ancak öğleden sonra gelen alımlarla yükselişini sürdürdü.

Bugün bankacılık, holding ve havacılık hisselerindeki alımlar endeksin yükselişinde en büyük katkıyı yaptılar. Otomotiv ve petro-kimya hisselerindeki alımlar da endeksi oldukça olumlu etkiledi. BİST100 hisselerinden bugün 80 tanesi yükselirken sadece 19 tanesi düştü. Endeksteki büyük hisseler küçük olanlara göre çok daha yüksek kazanımlar elde etti.

Bugün mali endeks piyasa ortalamasından daha iyi performans sergilerken sınai endeks ile hizmetler endeksi yükselişte piyasanın gerisinde kaldılar. Günün en çok yükselen sektör endeksi %4,83 ile ulaştırma endeksi olurken bilişim endeksi %1,49 düşerek bugün en çok kaybettiren sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksindeki yükseliş %4,25 olurken holdingler endeksi %3,45 yükseldi. Elektrik endeksindeki yükseliş ise %1,57’de kaldı.

BİST100 bugün dolar cinsi 22 günlük hareketli ortalamasında kapanış yaptı. Alımların devam etmesi durumunda dolar cinsi 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 9200 seviyesini bir üst direnç seviyesi olarak takip edeceğiz. Endekste tekrar satışlarla karşılaşmamız halinde ise 9000 seviyesinin altında dolar cinsi 100 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8900 seviyesi kritik olmaya devam edecektir.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,15 yukarıda 32,32 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler