Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün TCMB’den sürpriz bir şekilde gelen 500 baz puanlık faiz artışı sonrası TL değerlenirken faiz kararı borsada bankacılık hisselerinde ralliye neden oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün TCMB’den sürpriz bir şekilde gelen 500 baz puanlık faiz artışı sonrası TL değerlenirken faiz kararı borsada bankacılık hisselerinde ralliye neden oldu. Borsa böylece üçüncü günü de yükselişle tamamlamış oldu. BİST100 bugün %2,07 yükselerek 9140,7 seviyesinden kapanış yaptı.

Başta bankacılık hisselerindeki yükseliş olmak üzere holding, havacılık ve otomotiv hisselerindeki alımlar endeksin yükselişinde etkili oldu. Bugün BİST100 hisselerinden 46 tanesi yükselirken 52 tanesi ise geriledi. Endeksteki büyük hisseler bugün küçüklere kıyasla açık ara daha iyi performans sergiledi. Endeksteki yükselişin az sayıdaki büyük hissede yoğunlaştığını ve genele çok yayılmadığını söyleyebiliriz.

Bugün mali endeks genel piyasadan çok daha fazla yükselirken sınai endeks ve hizmetler endeksi piyasanın gerisinde kalmış oldu. Günün en çok yükselen sektör endeksi %6,93 ile telekom endeksi olurken bankacılık endeksindeki yükseliş de %5 oldu. Ulaştırma endeksi %2,72 yükselirken holdingler endeksindeki yükseliş %1,84’te kaldı. Elektrik endeksi ise bugün %1,64 geriledi. GYO endeksindeki düşüş ise %2,72 oldu.

BİST100 bugün dolar cinsi 22 günlük hareketli ortalamasında kapanı yapmış oldu. Endeks 9100 seviyesinin üzerinde tutunmayı başarırsa ve alışlar bankacılık dışındaki sektörlere de yayılırsa bir sonraki direnç bölgesi olarak 9250-9300 aralığını izleyeceğiz. Tekrar satışlarla karşılaşmamız halinde ise 9000 seviyesini önemli bir destek seviyesi olarak takip edeceğiz.

Sürpriz faiz kararı sonrasında TL dolar karşısında 32,4 seviyesinden 31,75 seviyesine kadar geriledi. USD/TL akşam saatlerinde 31,99 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler