Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün de %1,25 düşerek 8718 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah satıcılı seyreden endeks öğleden önce bir ara tepki alışlarıyla yükseldi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün de %1,25 düşerek 8718 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah satıcılı seyreden endeks öğleden önce bir ara tepki alışlarıyla yükseldi ve pozitif bölgeye geçti. Ancak hemen ardından satışlar hızlandı ve öğleden sonra devam eden düşüşle 8700 seviyesine kadar geri çekildi.

Bugün banka hisselerinde olumlu bir hava varken özellikle elektrik, holding ve havacılık hisselerindeki satışlar endeksin sert geri çekilmesinde etkili oldu. Endeksteki büyük hisseler küçük hisselere kıyasla düşüşten daha az etkilendi. BİST100 hisselerinden 83 tanesi bugün gerilerken sadece 15 tanesi yükseldi.

Bugün sınai endeksi mali ve hizmetler endekslerine göre daha fazla düşüş yaşadı. Bankacılık endeksi bugün %0,66 yükselirken holdingler endeksi %2,46 geriledi. Ulaştırma endeksi %0,8 düşerken elektrik endeksindeki düşüş %3,76 oldu.

Endeks bugünkü düşüşüyle birlikte 50 günlük hareketli ortalamaya kadar gerilemiş oldu. Bu seviyeden tepki alışları görülebilir. Endekste alımlar ağır basarsa sırasıyla 8900 ve 9100 seviyeleri aşılmaya çalışılacaktır. Ancak satışların devam etmesi durumunda ise 8500 seviyesi kritik destek seviyesi olacak.

USD/TL ise bu akşam itibariyle sabahki seviyesi olan 32,3 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler