Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününü %0,62 düşüşle 8828,7 seviyesinden tamamladı. Endeks güne kararsız başlasa da öğleden sonra yönünü tekrar aşağıya çevirdi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününü %0,62 düşüşle 8828,7 seviyesinden tamamladı. Endeks güne kararsız başlasa da öğleden sonra yönünü tekrar aşağıya çevirdi. Bir ara yükseliş çabası olsa da seansın son bir saatinde gelen satışlar endeksi yeniden negatif tarafa çekti.

Bugün özellikle bankacılık, perakende ve holding hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. BİST100 hisselerinden 58 tanesi bugün düşerken 41 tanesi ise yükseldi. Endekste büyük hisselerde düşüşler daha fazlaydı.

Bugünün en çok düşen sektör endeksi %2,8 gerileyen spor endeksi olurken en fazla yükselen sektör endeksi %2,43 ile telekom endeksi oldu. Bankacılık endeksi bugün %0,97 düşerken holdingler endeksi %0,95 geriledi. Ulaştırma endeksindeki düşüş %0,42 olurken elektrik endeksi %0,76 yükseldi.

Borsa hafta boyunca satıcılıydı. BİST100 haftaya 9368 tepe seviyesinden başlasa da hemen ardından satışlarla karşılaştı. Ara ara tepki alışları gelse de endeksin yönü hafta boyunca aşağıya doğruydu. Endeks haftanın son günü 8795 seviyesini gördü. Dolayısıyla, yaklaşık 572 puanlık bir bant içinde düşüş trendinde BİST100 haftayı %3,6’lık kayıpla tamamladı. Endeksin dolar bazında haftalık düşüşü ise %4,4 oldu.

Bankacılık endeksi bu hafta %4,7 düşerek piyasadan daha kötü performans gösterdi. Elektrik endeksi ise bu hafta sadece %0,8 düşüş yaşadı. Ulaştırma endeksi bu hafta %2,9 düşerken holdingler endeksi de %2,3 geriledi.

BİST100’ün bu hafta başında 9400 direncine gelmeden satışlarla karşılaşması sonrası 9200 ve 9000 seviyelerini aşağıya kırmasıyla satışların hızlandığını gördük. Haftanın son endeksin 8800 destek bölgesinden döndüğünü gördük.

Endekste yeni haftada da satış baskısının devamını görürsek öncelikle 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8700 destek seviyesini takip edeceğiz. Eğer endekste alımlar ağır basarsa 9100 seviyesini aşmaya çalışacaktır. Bu seviyenin üzerinde ise 9400 seviyesini önemli bir direnç seviyesi olarak izlemeye devam edeceğiz.

Hafta boyunca güçlenen DXY dolar endeksinde %0,7 yükseliş gördük. TL’nin Dolara karşı haftalık değer kaybı ise %0,9 oldu. USD/TL bu akşam itibariyle 31,21 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler