Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,3 düşüşle 8.883 seviyesinden günü tamamladı. Endekste sabah açılışta tepki alımları görülse de kısa sürede satışlar ağır bastı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,3 düşüşle 8883 seviyesinden günü tamamladı. Endekste sabah açılışta tepki alımları görülse de kısa sürede satışlar ağır bastı. Öğleden sonra tekrar pozitife geçme çabası görülse de seansın son bir saatinde gelen satışlar bunu mümkün kılmadı.

Bugün özellikle bankacılık hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekti. İçecek hisselerindeki satışlar da dikkat çekiciydi. Diğer yandan elektrik ve otomobil hisselerinde olumlu bir tablo vardı. Endeksteki büyük hisseler genel olarak düşüşten daha az etkilendiler. BİST100’deki 51 hisse bugün yükselirken 44 hisse ise geriledi.

Günün en çok düşen sektör endeksi %2,1 gerileyen bankacılık endeksi olurken en çok yükselen sektör endeksi ise %1,8 artışla elektrik endeksi oldu. Holding ve ulaştırma endeksleri günü yatay tamamlarken gıda sektöründeki düşüş %2’yi aştı.

BİST100 bugün dolar cinsi 100 günlük hareketli ortalamasına yakın kapanış yaptı. Satışların devam etmesi düşüşü hızlandırabilir. Endekste satışların devam etmesi durumunda 8700 seviyesini ilk önemli destek seviyesi olarak izleyeceğiz. Endekste alımların güçlenmesi halinde ise 8900 seviyesinin üzerinde 9100 seviyesini önemli direnç seviyesi olarak takip edeceğiz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,11 yukarıda 32,12 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler