Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,69 düşerek 9069 seviyesinden günü tamamladı. Sabah açılışta endeks kararsız başlasa da uzun süre 9150 seviyesine yakın yatay pozitif kalmayı başardı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,69 düşerek 9069 seviyesinden günü tamamladı. Sabah açılışta endeks kararsız başlasa da uzun süre 9150 seviyesine yakın yatay pozitif kalmayı başardı. Ancak seansın son saatlerinde sert satışlar etkili oldu ve endeks 9000 seviyesine kadar geri çekildi. Son yarım saatte gelen tepki alımları ise endeksin pozitif tarafa geçmesine yeterli olamadı.

Bugün bankacılık ve perakende hisselerindeki alımlar endeksi yukarıda tutmaya çalışırken havacılık ve elektrik hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekti. Endeksteki büyük hisseler küçük olanlara göre düşüşten daha az etkilendi. BİST100’deki hisselerden 81 tanesi bugün düşerken 19 tanesi ise yükseldi.

Günün en çok düşen sektör endeksi %4,24 gerileyen madencilik endeksi oldu. Bankacılık endeksi ise %1,93 yükselişle öne çıktı. Ulaştırma endeksi %1,75 düşerken elektrik endeksindeki düşüş %1,34 oldu.

BİST100’ün 50 günlük dolar cinsi hareketli ortalamaya denk gelen 9000 seviyesinin üzerinde kapanış yapması olumlu. Endekste alımların güçlenmesi halinde 9400 seviyesini önemli direnç seviyesi olarak takip etmeye devam edeceğiz. Tekrar satışların devam etmesi durumunda ise 8900 seviyesini önemli bir destek seviyesi olarak izleyeceğiz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,11 yukarıda 32,06 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler