Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,26 gerileyerek 9131,8 seviyesinden kapandı. Geçen haftanın son iki gününde toparlanan endeks bu sabaha da güçlü başlamıştı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,26 gerileyerek 9131,8 seviyesinden kapandı. Geçen haftanın son iki gününde toparlanan endeks bu sabaha da güçlü başlamıştı. Ancak açılış sonrasından itibaren gelen satışlarla endeks gün boyunca geriledi. Seansın son dakikalarında hızlanan satışlarla birlikte endeks günü  negatif tarafta kapattı.

Bugün bazı holding ve otomotiv hisselerindeki alımlara rağmen elektrik, petrokimya ve demir-çelik hisselerindeki satışlar endeksi olumsuz etkiledi. Endeksteki büyük hisseler düşüşten daha az etkilendi. BİST100 hisselerinden 71 tanesi bugün düşerken 29 tanesi yükseldi.

Bugün en çok düşen sektör endeksi %4,55 gerileyen telekom endeksi oldu. Elektrik endeksi %1,3 düşerken teknoloji endeksindeki düşüş %2,42 oldu. Holdingler endeksi %0,93 yükselirken bankacılık endeksindeki yükseliş %0,33 oldu.

BİST100 bugün 22 günlük hareketli ortalamasının hemen altında bir kapanış yaptı. Endekste satışların devam etmesi durumunda 8900 seviyesini önemli bir destek olarak izleyeceğiz. Endekste tekrar alımların güçlenmesi halinde ise 9400 seviyesi önemli direnç seviyesi olarak takip etmeye devam edeceğiz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,25 yukarıda 32 seviyesinin hemen üzerinde.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler