Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün özellikle havacılık hisselerindeki satışlar endeksi olumsuz etkiledi. Bu sabah açılışın aksine gün içinde demir-çelik hisselerinin satışa dönmesi de endeksi aşağıya çekti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,53 düşüşle 8860 seviyesinden günü tamamladı. Endeks güne tepki alımları ile başladı. Öğleden önce pozitif tarafta kalmayı başarsa da endeks günün ikinci yarısında, özellikle seansın son iki saatinde, oldukça dalgalı bir seyir izledi.

Bugün özellikle havacılık hisselerindeki satışlar endeksi olumsuz etkiledi. Bu sabah açılışın aksine gün içinde demir-çelik hisselerinin satışa dönmesi de endeksi aşağıya çekti. Elektrik ve banka hisseleri de bugün zayıftı.  Bunun yanında otomotiv hisselerindeki alışlar ise dikkat çekti. BİST100’deki hisselerden 65 tanesi bugünü düşüşle tamamlarken 35 tanesi ise yükseldi.

Bugün mali ve hizmetler endeksi düşerken sınai endeks az da olsa pozitif kapanış yaptı. Madencilik endeksi %4,13 yükselerek günün en fazla kazandıran sektör endeksi oldu. %2,75 gerileyen teknoloji endeksi ise bugün en çok düşen sektör endeksiydi. Ulaştırma endeksindeki düşüş %2,27 olurken bankacılık endeksindeki düşüş %0,79 oldu.

BİST100’de satışların devam etmesi durumunda dolar cinsi 100 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8700 seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz. Endekste tepki alımları gelirse ilk olarak 9000 seviyesini aşmaya çalışacaktır.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,14 yukarıda 31,62 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler