Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününü %1,05 düşüşle 9087 seviyesinden tamamladı. Endeks güne kararsız başlasa da kısa sürede yönünü aşağıya çevirdi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününü %1,05 düşüşle 9087 seviyesinden tamamladı. Endeks güne kararsız başlasa da kısa sürede yönünü aşağıya çevirdi. Endekste 9200 seviyesinin altında satışlar hızlandı ve gün boyu satış baskısı sürdü.

Bugün özellikle banka hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde önemli rol oynadı. Ayrıca, havacılık, perakende, içecek ve holding hisselerindeki satışlar da endeksi olumsuz etkiledi. Bugün petrokimya, demir-çelik ve inşaatla ilgili hisselerde ise olumlu görünüm hakimdi. BİST100 hisselerinden 62 tanesi bugün düşerken 37 tanesi yükseldi.

Bugünün en çok düşen sektör endeksi %2,68 gerileyen bankacılık endeksi oldu. Onu %1,58 düşen ulaştırma endeksi ile %1,21 gerileyen telekom endeksi takip etti. GYO endeksi %1,76 yükselirken elektrik endeksi de %0,52 yükseldi.

Borsa bu haftanın genelinde satıcılıydı. BİST100 bu haftaya 9450 zirvesiyle başlasa da hemen ardından satışlarla karşılaştı. Haftanın ilk üç günü süren düzeltmenin ardından endeks 9062 seviyesine kadar geriledi. Perşembe gününü tepki alımları ile geçiren endeks bugünkü satışlarla birlikte 22 günlük hareketli ortalamada haftayı tamamlamış oldu. Yaklaşık 388 puanlık bir bant içinde kalan BİST100 haftayı %3’lük kayıpla tamamladı. Endeksin dolar bazındaki haftalık düşüşü ise %4 oldu.

Son haftalarda borsanın ortalamasından daha iyi performans sergileyen bankacılık endeksi bu hafta %6,5 düşerek piyasadan daha kötü performans gösterdi. Ulaştırma endeksi ise bu hafta borsa düşerken yatay kalmayı başardı. Elektrik endeksi bu hafta %2,3 düşerken holdingler endeksi de %1,9 geriledi.

BİST100’ün bu hafta başında 9400 direncine takılması ve hızlanan satışlarla birlikte 9200 seviyesinin de altına sarkması görünümü bozdu. Endekste yeni haftada da satış baskısının devamını görürsek öncelikle 9000 destek seviyesini takip edeceğiz. Endeks bu seviyenin de altına sarkarsa 8700 edeceğimiz diğer önemli destek seviyesi olacaktır. Eğer endekste alımlar ağır basarsa 9200 seviyesini aşmaya çalışacaktır. Bu seviyenin üzerinde ise 9400 seviyesini önemli bir direnç seviyesi olarak izlemeye devam edeceğiz.

Hafta boyunca DXY dolar endeksinde dalgalanma görsek de haftalık olarak yataya yakın kaldığını söyleyebiliriz. TL’nin Dolara karşı haftalık değer kaybı ise %1’i geçti. USD/TL bu akşam itibariyle 31,36 seviyesinin üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler