Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,58 geri çekilerek 9196 seviyesinden kapanış yaptı. Bu sabah yükselişle başlayan endeks gün ortasına kadar olumlu görünümünü korudu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,58 geri çekilerek 9196 seviyesinden kapanış yaptı. Bu sabah yükselişle başlayan endeks gün ortasına kadar olumlu görünümünü korudu. Ancak öğleden sonra momentum kaybeden endeks seansın son bir saatinde gelen sert satışlarla negatif bölgeye geçti ve 9200 seviyesinin de altına sarktı.

Havacılık ve elektrik hisselerindeki satışlar endeksin düşüşünde başı çekti. Bu sabah güçlü başlayan banka hisseleri de düşüşte tutunamadı. BİST100 hisselerinden 79 tanesi bugün düşerken 20 tanesi ise yükseldi.

Bugün hizmetler endeksindeki düşüş piyasa geneline göre daha fazlaydı. Ulaştırma endeksi %1,44 gerilerken elektrik endeksindeki düşüş %1,9’u geçti. Bankacılık endeksi %0,47 düşerken holdingler endeksi de %0,59 geriledi.

BİST100’ün 300 dolara denk gelen 9200 seviyesinin altında kalıp kalmayacağını izleyeceğiz. Bu seviyenin altında satışların devamı halinde 9000 seviyesi önemli destek seviyesi olacaktır. Endekste tekrar alımların gelmesi durumda ise 9400 seviyesini ilk direnç olarak 9600 seviyesini ise bir sonraki önemli direnç seviyesi olarak takip edeceğiz.

USD/TL ise bu akşam %0,1 yukarıda 30,87 seviyesinin biraz üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler