Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Robert Holzmann: ECB’nin faiz indirimi hala uzakta

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Avusturya MB Başkanı Robert Holzmann, ECB’nin faiz oranlarını Fed’den önce düşüreceğini düşünmediğini…

Robert Holzmann: ECB’nin faiz indirimi hala uzakta

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Avusturya MB Başkanı Robert Holzmann, ECB’nin faiz oranlarını Fed’den önce düşüreceğini düşünmediğini söyledi ve ECB’nin faiz indiriminin hala biraz uzakta olabileceğini belirtti.

 

Bloomberg TV’ye konuşan Holzmann, “Fed politika yürüyüşünü değiştirirse, o zaman Avrupa’daki gibi aynı koşullara sahip olacağını varsayıyorum, çünkü bu para birimleri birbiriyle ilişkili, bu da yeniden düşünmemiz gerektiği anlamına gelir” dedi.

Holzmann, “Ancak tipik olarak Fed son birkaç yılda her zaman yaklaşık yarım yıl önce gitmiştir, bu nedenle ceteris paribus, işler olduğu gibi, bizim de gecikmeli olarak takip edeceğimizi varsayıyorum. Bizi daha önce kesintiye götürecek koşullar görmüyorum.” diye konuştu.

Daha önce de bu yıl faiz indirimlerinin kesin olmadığını söyleyen Holzmann, ücretlerden kaynaklanan enflasyon risklerinin yanı sıra Kızıldeniz’de devam eden nakliye gerilimlerine dikkat çekti.

Oradaki durumun “hala patlayabileceğini” söyleyen Holzmann, bu yıl 90 baz puanlık gevşemeye yönelik piyasa bahislerinin “çok yüksek olabileceği” uyarısında bulundu.

Holzmann, “Bir barış planımız yok, bir çözümümüz yok. Sonuç olarak, çatışma devam edebilir ve bir anda patlayabilir. Ve eğer patlarsa – diyelim ki Hürmüz Körfezi’nde bir tankerimiz mahsur kaldı, petrol fiyatları muazzam bir şekilde yükselir. Şansımız düşük ama gerçekler ortada” dedi.

Bir kez daha sabırlı olunması çağrısında bulunan Holzmann, faiz indirimlerini aceleye getirmemenin daha güvenli olduğunu ve bir kez başladıktan sonra, daha hızlı bir temponun kaybedilen zemini telafi edebileceğini belirtti ve “Koşullar uygun olduğu takdirde, bir kez daha büyük bir kesinti yapmaya ve bunu diğerlerinin takip etmesine istekli olurum” dedi

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler