Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Norveç Merkez Bankası faizleri sabit tuttu

Norveç Merkez Bankası(Norges), piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranında değişikliğe gitmedi. Norges’ten yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı yüzde 4,50 seviyesinde…

Norveç Merkez Bankası faizleri sabit tuttu

Norveç Merkez Bankası(Norges), piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranında değişikliğe gitmedi.

Norges’ten yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı yüzde 4,50 seviyesinde kaldı. Analistlerin beklentisi de faiz oranının değişmeyeceği yönünedeydi.

Para Politikası Komitesi(PPK), mevcut görünüm ve risk dengesi değerlendirmesine göre, politika faizinin bir süre daha aynı seviyede tutulmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Değerlendirmede, “Norveç ekonomisinin geleceğine ilişkin belirsizlikler var. Maliyet enflasyonu yüksek kalmaya devam ederse veya kron yeniden değer kaybederse enflasyon önceden tahmin edilenden daha uzun süre yüksek kalabilir. Bu durumda Komite politika faizini yeniden artırmaya hazırdır. Norveç ekonomisinde yavaşlamanın daha belirgin olması veya enflasyonun daha hızlı düşmesi durumunda politika faizi Aralık ayında öngörülenden daha erken bir zamanda indirilebilir.” denildi.

Norveç’te Aralık ayında tüketici fiyatları yüzde 4,8 olarak açıklandı.

Norges’in bir sonraki toplantısı 21 Mart tarihinde yapılacak. Faiz kararıypla birlikte Para Politikası Raporu ve yeni tahminler açıklanacak.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler