Sosyal Medya

Ekonomi

Belçika MB Başkanı: ABD’deki yavaş gevşeme ECB’nin hamlelerini geciktirebilir

Belçika Merkez Bankası Başkanı Pierre Wunsch, Alman Handelsblatt gazetesine verdiği demeçte, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) ilk iki faiz indiriminin “hiç…

Belçika MB Başkanı: ABD’deki yavaş gevşeme ECB’nin hamlelerini geciktirebilir

Belçika Merkez Bankası Başkanı Pierre Wunsch, Alman Handelsblatt gazetesine verdiği demeçte, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) ilk iki faiz indiriminin “hiç akıllıca olmadığını” ancak ABD’de beklenenden daha yavaş politika gevşemesinin ECB’nin bazı hamlelerini geciktirebileceğini söyledi.

 

Habere göre Wunsch “Önümüzdeki aylarda yaşanacak ani bir şok dışında, ilk yarım yüzdelik puan faiz indirimi hiç akıllıca değil. Bu işin kolay kısmı. Yine de, çok hızlı değil, kademeli olarak ilerlemeliyiz. Temmuz ayında ikinci bir faiz indirimi taahhüdünde bulunmaktan kaçınmalıyız” dedi.

Neden Temmuz ayındaki bir hamleyi savunmadığı sorulduğunda Wunsch, art arda ikinci bir adımın ECB’nin bir dizi faiz indirimi başlattığının sinyalini verebileceğini, faiz oranlarının nereye varacağının belirsiz olduğu için politika yapıcıların temkinli kalması gereken bir dönemde piyasa beklentilerini artırabileceğini söyledi.

Wunsch ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimlerindeki gecikmenin Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin hızını yavaşlatabileceğini ancak bunun Euro Bölgesi’ndeki enflasyondaki düşüşü de raydan çıkarma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Wunsch, “Daha yüksek ABD faiz oranları, güçlü doların oluşmasına ve dolayısıyla ithal enflasyona, yani burada daha yüksek fiyatlara yol açabilir” dedi.

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler