Sosyal Medya

Para-banka-finans

VakıfBank 500 milyon dolarlık yeni bir yurt dışı kaynak getirdi

VakıfBank, uluslararası piyasalardaki etkin rolüne bir yenisini ekleyerek 500 milyon dolarlık yeni bir yurtdışı kaynak sağladı. Banka, 3 yıl vadeli olan bu fonlama işlemiyle 2024 yılında da fonlama stratejisini çeşitlendirmeye devam etti.

VakıfBank 500 milyon dolarlık yeni bir yurt dışı kaynak getirdi

Yurtdışı fonlama konusundaki başarılarıyla dikkat çeken VakıfBank, 2024’te de önceki yıllardaki performansını sürdürdü. Bankanın Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, gerçekleştirdikleri son fonlama işlemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Büyüklük açısından bir eurobond ihracı eşdeğerindeki ikinci fonlama işlemimiz” olduğunu vurguladı.

Abdi Serdar Üstünsalih, 2023 yılında 6,3 milyar dolarlık taze kaynağı Türkiye’ye getirerek uluslararası piyasalarda önemli bir oyuncu olduklarını belirtti. Toplam yurtdışı fonlama tutarının 14 milyar dolar seviyesine ulaştığını ve toplam pasifler içindeki paylarının yüzde 15’e yükseldiğini ifade etti.

Üstünsalih, “2024 yılına hızlı bir giriş yaparak uluslararası bir banka ile 500 milyon dolar tutarında ve 3 yıl vadeli yeni bir fonlama işlemine imza attık” dedi. Geçen yıl ağustos ayında gerçekleştirdikleri teminatlı fonlama işlemi gibi bu işlemde de vadeyi 3 yıl gibi uzun bir seviyeye çıkardıklarını ve işlem büyüklüğünü bir eurobond ihracı eşdeğerine getirdiklerini belirtti. Ayrıca, maliyet açısından da uygun bir seçenek olmasıyla dikkat çeken bu işlemlerle, yeni fonlama alternatiflerini değerlendirerek kaynak çeşitlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

Üstünsalih ayrıca, uluslararası sermaye piyasalarında Türk bankalarının gerçekleştirdiği işlemlere değinerek, Türkiye’ye ve Türk bankalarına yönelik yatırımcı ilgisinin arttığını ve likidite girişindeki pozitif momentumun fiyatlamalara olumlu yansıdığını ifade etti. İkinci yarıda derecelendirme kuruluşlarından beklenen olumlu adımların, Türk ihraççılarına yönelik yatırımcı talebini artırmasını ve fiyatlamalara olumlu yansımasını beklediklerini belirtti. VakıfBank olarak, Türkiye’nin en büyük bankalarından biri ve uluslararası sermaye piyasalarındaki en aktif Türk bankası olarak fırsatları yakından takip edeceklerini vurguladı ve söz konusu fonlama işlemine katkıda bulunan yatırımcılara, VakıfBank’a ve ülkelerine teşekkürlerini iletti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler