Sosyal Medya

Para Politikasi

TCMB kararı sonrası kredi kartı faizlerine ne olacak?

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı. Politika faizindeki bu sabitlik, kredi kartları…

TCMB kararı sonrası kredi kartı faizlerine ne olacak?

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı. Politika faizindeki bu sabitlik, kredi kartları için referans faiz oranlarında bir değişikliğe yol açmayacak. Ekonomi yönetiminden gelen açıklamalar, kredi kartı limitlerine ve taksit sayılarına yeni düzenlemelerin yakın zamanda geleceğini gösteriyor.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yeni başkanı Fatih Karahan liderliğindeki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizinde değişiklik yapmama kararı aldı. Bu kararla birlikte faiz oranı yüzde 45 seviyesinde sabit bırakıldı. Haziran ayından bu yana gerçekleştirilen ilk PPK toplantısında alınan bu karar, ekonomi ve finans dünyasında merakla bekleniyordu.

Ancak, faiz kararı dışında, yakın zamanda kredi kartı limitlerine ve taksit sayılarına ilişkin yeni düzenlemelerin gelmesi bekleniyor. Politika faizindeki değişiklikle birlikte kredi kartları için referans faiz oranlarında bir değişiklik olmayacak. Önceki iki ayda faiz artırılmasına rağmen kredi kartı azami faiz oranlarında bir değişiklik yapılmamıştı.

Aralık ayında yapılan PPK toplantısının ardından, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için referans orana üst sınır getirilmişti. Bu sınır, mevcut seviyenin üzerine çıkmaması için belirlenmişti. Ocak ayı faiz kararının ardından da bu açıklamanın geçerliliğini koruduğu belirtilmişti.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler