Sosyal Medya

Para-banka-finans

MB talimat verdi kredi kartından nakit çekim faizi yüzde 5 oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan bankalara yönelik yeni bir talimat geldi. Buna göre kredi kartı nakit avans faiz oranları yükseltildi.

MB talimat verdi kredi kartından nakit çekim faizi yüzde 5 oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ek sıkılaştırma önlemleri kapsamında kredi kartları ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekimlerde uygulanan faiz oranlarını, ihtiyaç kredisi faiz oranlarına daha yakın bir seviyeye getirdi.

Merkez Bankası’nın Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu değişiklikle birlikte, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesapları için uygulanan aylık azami faiz oranlarına ilişkin hesaplama yönteminde de değişiklik yapıldı. Yeni yönteme göre, hesaplanan aylık azami faiz oranı %4,42’den %5’e çıkarıldı.

Son dönemde ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan artışın ardından, nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranının ihtiyaç kredisi faiz oranına göre düşük kalması dikkat çekiyordu. Yapılan değişiklikle bu farklılık giderilirken, yeni faiz oranlarının bugünden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Ayrıca, Merkez Bankası’nın bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan Türk lirası payı hedefleri de güncellendi. Bankaların tüzel kişi Türk lirası payı için aylık artış hedefi getirilirken, gerçek kişi Türk lirası payı aylık artış hedefleri de revize edildi ve hedeflerin sağlanamaması durumunda uygulanacak komisyon oranları artırıldı. Bu uygulamanın da bugünden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler