Sosyal Medya

Ekonomi

Kredi kartı kısıtlamalarına İş Bankası Genel Müdürü’nden tepki

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın işaret ettiği kredi kartlarına kısıtlamaya İş Bankası genel Müdürü Hakan Aran tepki gösterdi. Aran, kredi…

Kredi kartı kısıtlamalarına İş Bankası Genel Müdürü’nden tepki

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın işaret ettiği kredi kartlarına kısıtlamaya İş Bankası genel Müdürü Hakan Aran tepki gösterdi. Aran, kredi kartı ve ihtiyaç kredilerine getirilmesi planlanan düzenlemelerde düşük limitli kartlar ile 100 bin lira altı ihtiyaç kredilerine kısıtlama getirmenin yanlış olacağını söyledi.

 

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Türkiye’de sıkı para politikası uygulandığını belirterek, kredi kartı ve ihtiyaç kredilerine yönelik düzenlemelerde düşük limitli kartlar ve 100 bin lira altı ihtiyaç kredilerine getirilmesi planlanan kısıtlamaların akıldan bile geçmemesi gerektiğini vurguladı.

Aran, İş Bankası’nın Uluslararası Bodrum Bale Festivali’ne sponsorluk anlaşmasının tanıtıldığı basın toplantısının ardından yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadele ve para politikasının önceliklendirildiği bir dönemde olduklarını ifade etti. Kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinde düzenleme yapılması konusunda düşük ve yüksek limitli kartları ayırmak gerektiğini belirten Aran, tüketim konusunda daha lüks harcamalara yönelik kartları engelleyecek tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.

Hakan Aran, sıkı para politikası, faiz artışı ve miktarsal sıkılaştırma ile enflasyonla mücadele edildiğini söyledi. Bankaların zorunlu karşılık olarak önemli miktarları yatırdığını ve bu durumun faiz maliyetini artırdığını belirten Aran, enflasyonla mücadelede başarı sağlanması durumunda faiz indirimlerinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

Ayrıca, tasarruf sahiplerinin Türk lirasına güvenmeleri gerektiğini ve zorunlu karşılıklara faiz ödemesinin henüz gerçekleşmediğini belirten Aran, bu durumun tasarruf sahiplerinin TL’ye olan güvenini artırması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, döviz pozisyonu alanların beklentilerinin seçim sonrasında gerçekleşmeme olasılığının yüksek olduğunu belirtti ve vatandaşların rasyonel davranmaları gerektiğini ifade etti.

 

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler