Sosyal Medya

Para-banka-finans

Kredi kartı faizi değişmedi ama seçimler sonrası hazır olun!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 45'te sabit bırakma kararı almasının ardından, gözler kredi kartı faizlerinde değişiklik olup olmayacağına çevrildi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın kredi kartlarındaki harcama artışına dikkat çekmesi, kartlardaki faizlerle ilgili beklentilere neden olmuştu.

Kredi kartı faizi değişmedi ama seçimler sonrası hazır olun!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 8 ay aradan sonra ilk kez toplandı ve mevcut politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı. Yapılan bu açıklamanın ardından kredi kartlarında herhangi bir faiz değişimi olmayacağı da ortaya çıkmış oldu.

Özellikle yerel seçim sonrasında kredi kartlarına yönelik olası düzenlemeler konuşuluyor. Harcamalardaki artışın etkisiyle gündeme gelen düzenleme beklentileri, şu aşamada kart faizlerinde bir değişiklik olmayacağı yönünde. Ancak, gelecekte kart taksitleri ve limitlerinde düzenlemelere gidilmesi, asgari ödemelerin artırılması ve nakit çekim sınırlamalarının getirilmesi gibi önlemler konuşuluyor.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu sunumunda kredi kartlarıyla ilgili artan harcamalara dikkat çekerek, “Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuşmuştu. Henüz netleşmeyen bu düzenlemelerin nasıl şekilleneceği, ilerleyen günlerde ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler